Понеділок, 06 травня 2024, 22:01
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині знову відбулися вибори до об’єднаних територіальних громад

17:05 18.12.2016    Коментарі  
 

   18 грудня у 143 об’єднаних територіальних громадах із 22 областей України відбулися  перші місцеві вибори.

 На Чернігівщині  вибори відбулися  до  6 ОТГ: Іванівської, Михайло-Коцюбинської, Сновської, Носівської, Коропської та Корюківської.

Нагадаємо, 11 грудня перші вибори пройшли ще в 41 об’єднаній територіальній громаді, в тому числі на Чернігівщині до 5 громад: Батуринська , Остерська, Лосинівська  Мринська, Гончарівська.

ПіК слідкував за перебігом дня вибрів. 

23.10. На виборах міського голови в Корюківці,  за попередніми даними, зі значним відривом  переміг висуванець нардепа Анатолія Євлахова Ратан Ахмедов.

 22.40. На виборах голови Іванівської ОТГ за попередніми даними перемогла креатура Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка – Сергій Гарус

21.00 Загальна явка виборців  на Чернігівщині за даними ГМ Опора склала 48,2 % 

Нижче можна подивитися абсолютні цифри по кожній громаді (де перша цифра це загальна кількість виборців , друга явка станом на 12 годину , третя - на 16 годину, четверта  на момент закриття дільниць - 20 годину)

20.10 Інтернет видання пов’язане з партією «Наш край  ЧЕline оприлюднило результати ексзит-полу по Носівській ОТГ:

 За іх даними  Носівській об’єднаній територіальній громаді перемогу   здобуває самовисуванець Володимир Ігнатченко. А серед депутатів – партія «Наш край». Кількість респондентів – 1 833. Статистична похибка не перевищує 1,5 %. Отже, за даними екзит-полу, Володимир Ігнатченко перемагає з результатом 56,41 % голосів виборців. На другому місці – кандидат від «Народного фронту» Іван Пугач (36,06 % голосів). На третьому – «батьківщинівець» Анатолій Медведь (5,35 %) і четверта сходинка у Тимошика Олексія з Радикальної партії (2,18 %).  

Щодо депутатів, то перемогу отримує партія «Наш край» – 51,18 % голосів. «Народний фронт» із 23,14 % голосів виборців – на другому місці. ВО «Батьківщина» набрала 9,95 %. Аграрна партія – 6,65 %. «Радикальна партія Олега Ляшка» – 4,89 %. «БПП «Солідарність» – 2,31 %. «Опозиційний блок» – 1,87 %.  

18.20 На вибори голови та депутатів до Носівської ОТГ, що відбуваються 18 грудня, присутні народні депутати Валерій Давиденко та Сергій Шахов. Про це повідомляє видання пов’язане з самим  Давиденком та партією «Наш край» «Челайн»

 Як повідомляв ПіК на виборах в Носівській ОТГ також присутні конкуренти Давиденка – нардеп Олександр Кодола та інші представники  «Народного фронту»

17.45  Загальна явка виборців станом на 16.00 на Чернігівщині за даними ГМ Опора склала 39,48 % 

Нижче можна подивитися абсолютні цифри по кожній громаді (де перша цифра це загальна кількість виборців , друга явка станом на 12 годину , третя - на 16 годину)

17.10 На Коропщині спостерігається масовий підвіз виборців із сіл до дільниць. Водій одного з автобусів сам розповів депутату облради Дмитру Іванову та журналістам, що вказівку на це він отримав від місцевої адміністрації. Повідомляє val.ua 

 Відповідно до Закону України "Про місцеві вибори" підвіз виборців на дільниці не вважається правопорушенням, але у разі масового характеру таких випадків, це може свідчити про незаконні наміри тих, хто організував транспорт та оплатив послуги водія. І за законодавством будь-яке надання безкоштовних послуг може вважатися спробою агітації, тобто непрямим підкупом виборців.

16.00  В «Нашому краї» кажуть, що гроші з агітацією від їх імені підкинули. Як відомо, у Коропській ОТГ  депутат Чернігівської обласної ради затримав жінку, яка ніби роздавала виборцям гроші за голоси. У неї виявили листівки з агітацією політичної сили «Наш край» та інструкцію.

Водночас районна організація політсили «Наш край»  звернулася до поліції із заявою про зникнення агітаційних матеріалів. Крім того, і сама «затримана» написала заяву до поліції, повідомляючи, що затримали її та насильно відвезли до відділку поліції. Жінка стверджує, що агітацію з грошима їй підкинули.

15.15 У приміщенні дільниць перебували особи, які проводять екзит-пол від видання Челайн, повідомляє ГМ «Опора»

У селі Володькова Дівиця, що на Носівщині, на дільницях №№ 740551, 740511 та 740577 проводили екзит-пол, повідомляють спостерігачі ОПОРИ. При цьому інтерв’юери перебували в приміщенні названих дільниць, що є порушенням.

Після зауваження спостерігачів, що згідно із ч. 9 ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори» особи, які проводять екзит-пол, не мають права перебувати на території виборчих дільниць, інтерв’юери залишили приміщення.

18 12 сhernigiv poll2

18 12 сhernigiv poll3

 14.15 в селі Володькова Дівиця (Носівка ОТГ)  впіймали людину, яка виносила чисті бюлетні з виборчої дільниці. 

 

14.10. Депутат Киівради Руслан Андрійко, що   перебуває на виборах на Чернігівщині повідомляє про роздачу лікарняних засобів одним з кандидатів на виборах в Коропській ОТГ. 

14.00 У Корюківці, де сьогодні обирають міського голову та депутатів міської ради, невідомі зробили напис зневажливого характеру, який стосується одного з кандидатів на посаду голови Корюківської ОТГ. Повідомляють спостерігачі ГМ "Опора" 

Напис з’явився сьогодні, близько 12:00. 

До речі, напис зроблено відразу ж під камерами спостереження, тож, якщо камери працювали, осіб, які скоїли акт вандалізму, без проблем знайдуть представники поліції.

Нагадаємо, що на посаду міського голови в Корюківці претендують п'ятеро  осіб, серед яких фаворитами називають двох – Ратана Ахмедова, який наразі є також офіційним помічником-консультантом депутата Верховної Ради України Анатолія Євлахова, та Людмилу Синюту, яку 25 жовтня 2015 року було обрано депутатом Корюківської районної ради.

13.20 За даними громадської мережі Опора загальна явка виборців на виборах в Чернігівській області станом на 12 годину склала 22,52 % 

13.10 Поліція задокументувала факт спроби підкупу виборців на користь одного із кандидатів на голову Коропської ОТГ. Про це ПіК повідомило джерело в поліції.

 

Як повідомляв ПіК на одній виборчій дільниці Коропської ОТГ  було затримано людей з грошима й інструкціями від одної з політичних сил, це може свідчити про спробу організованої  схеми підкупу виборців. 

 13.00 В одному  зі штабів ПіК повідомили, що вчора та сьогодні в день голосування  відбувається обдзвін виборців міста Корюківки   з закликом голосувати за певного кандидата.  

   12.00 Вибори до Михайло-Коцюбинської об'єднаної громади проходять з порушенням закону.   Жодної інформації про кандидатів на посаду   голови і депутатів на виборчій дільниці  не має. Пояснюють відсутність інформаційних плакатів відсутністю коштів.   

Про це повідомляє голова Чернігівської міської організації ВО «Батьківщина» Юрій Власенко.

11.10. В Батьківщині заявляють, що затримали скупців голосів виборців в Коропі 

 

11.00 Представник  прес-служби Олександр Кодоли Валерій Литовченко  повідомляє про підвіз виборців від однієї з політичних сил до Носівки 

 10.40 На ДВК № 740364 міста Корюківки голова комісії Любов Савостейко вказувала спостерігачам, де вони мають сидіти, зазаначивши при цьому, що вони повинні спостерігати за процесом саме з визначеного місця.

У відповідь спостерігач Громадянської мережі ОПОРА пояснив голові комісії, що згідно із законодавством він має право пересуватись дільницею та вести спостереження з того місця, яке є зручним.

10.20  В селі Криниця Носівського  району присутні біля автобусів виборці, що мовляв, це вони самі «скинулися по 10 грн щоб доїхати до виборчої дільниці». 

 

09.50 Голова Чернігівської міської організації «Батьківщина» Юрій Власенко заявляє, що ніби журналісти телеканалу «Дитинець» проводять екзит-пол під час виборів до Іванівської об'єднаної громади – повідомляє.

Водночас на телеканалі «Дитинець» ПіК  повідомили, що жодного їх представника в Іванівці немає.

Пізніше Власенко додав, що молодики біля виборчої дільниці мають посвідчення однойменної газети "Дитинець"

  

 

 

 09.40 Народний депутат Олександр Кодола повідомляє, в день виборів у Носівці вже присутні група народних депутатів України "Народний Фронт"   для спостереження за ходом голосування.

  09.30 Про підвіз виборців в селі Криниця Носівського  району повідомляє Максим Білоусенко. 

Присутні на місці виборці повідомили, що мовляв, це вони самі «скинулися по 10 грн щоб доїхати до виборчої дільниці». 

 

9.00 Повідомлень про затримку з відкриттям виборчих дільниць не надходило. 

 

 

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає