Вівторок, 07 травня 2024, 17:54
Повна версія сайту
;

Власником програми для «Колл-центру» з питань ЖКГ у Чернігові є дружина Куца – активіст

10:09 27.12.2016    Коментарі  
 

По факту, власником програмного продукту "CITYON", тестова версія якого встановлена на комп'ютерному обладнанні чернігівського єдиного централізованого відділу по роботі з населенням міста («Колл-центр») щодо питань надання житлово-комунальних послуг, є дружина начальника Управління ЖКГ в Чернігові Таранова Марина В'ячеславівна.

Як відомо, «Колл-центр» працює на базі КП "ЖЕК-10" Чернігівської міської ради, який очолює Руслан Волок, і на створення якого в серпні цього року депутати міської ради виділили 812 712, 00 гривень.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє громадський активіст Олександр Гашпар.

Тендер про закупівлю "Програмного забезпечення для обслуговування довідково - інформаційного відділу житлово-комунальних підприємств Чернігівської міської ради" був оголошений КП "ЖЕК-10" ще задовго до прийняття рішення про створення цього центру і його фінансування, а саме 26 квітня цього року.

Першим, хто подався на цей тендер було ТзОВ "Вертикаль Центр", в переліку видів діяльності якого стоять виключно "будівельні та будівельно-монтажні роботи" і жодного слова про продаж або розробку компьютерних програм.
Другою подалась львівська ІТ-компанія uMuni , яка заявила про себе, розробивши хмарну систему оцінки витрачання енергії, газу і води і послугами та програмними продуктами якої вже користуються Львівська і Київська міські ради, Львівска ОДА, а також Державна служба зайнятості.

Через 2 години після заявки "Умуні" на ці торги подався ФОП Чередняк Сергій Володимирович (відеоператор інформагентства "Чиста політика" і власник бібліотечних тумб Сергія Березенко), основним родом діяльність якого, відповідно до витягу з ЄДР є "Діяльність у сфері фотографії", а програмне забезпечення він продає лише оптом.

Але, цікаво, що за місяць до оголошення цього тендеру Сергій Чередняк уклав Ліцензійний договір з сумською фірмою ТОВ «Норевер», за яким остання передала цьому підприємцю один еталонний примірник комп'ютерної програми "CITYON", в обмін на щомісячну сплату ним роялті за використання цієї програми в розмірі 2000,00 грн.. Ця програма, повністю відповідала технічним вимогам, які були прописані в тендерній документацію на її закупівлю. 

Пропозиція ТОВ "Умуні", яка була дешевшою майже на 5 тисяч гривень, тендерний комітет відхилив у зв'язку з тим, що витяги з реєстру платників податків та ЄДРПОУ були датовані 2015 роком. Тож перемогу в торгах здобув саме ФОП Чередняк С.В..

Тож тепер, за рахунок міського бюджету, КП "ЖЕК-10" буде протягом 48 місяців оплачувати програмну ліцензію дружині Куца, після чого програма "CITYON" безкоштовно перейде у користування комунального підприємства.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає