Четвер, 28 березня 2024, 21:21
Повна версія сайту
;

Шлюб за годину та тюрми європейського зразка - реформа Міністерства юстиції

17:42 04.01.2017    Коментарі  
 

Органи юстиції — відомство, з яким чи не найбільше стикається пересічний українець. З 2017 року тут планують значно спростити ряд бюрократичних процесів отримання документів чи свідоцтв для громадян. По-перше, це стосується запровадження електронних систем та новітніх технологій. Електронна реєстрація шлюбів, та той же «шлюб за добу», вже ні для кого не новина. Але у Міністерстві юстиції планують зробити цю процедуру ще швидшою – «шлюб за годину».

Таку ініціативу вже випробовували у туристичних містах України та у регіонах, які межують із зоною проведення АТО.  І це дало позитивні відгуки. Тож у 2017 році планують запровадити укладання шлюбу за годину по всій території держави. Також певних змін зазнає і сфера реєстрації бізнесу і нерухомості.

Вже зараз йде процес демонополізації ринку виконання судових рішень. До останнього часу існували лише державні виконавці.

Одна за найскладніших реформ Міністерства юстиції у 2017 році — реформа тюрем. За останні майже 70 років жоден міністр не чіпав структуру тюрем. Це призвело до того, що  повторно потрапляють до виправних закладів 80% ув’язнених.

Ще низка реформ запланована Міністерством юстиції у 2017 році, але поки вони у стадії ухвалення та доопрацювання.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає