Четвер, 25 квітня 2024, 05:28
Повна версія сайту
;

Суд повністю виправдав паспортистку Зеленчук, підозрювану у хабарництві

09:47 17.01.2017    Коментарі 2  
 

Деснянський районний суд вчора, 16 січня, повністю виправдав екс-начальника відділу Державної міграційної служби України в області Валентини Зеленчук, яку підозрювали в отриманні хабаря у 100 доларів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила депутат Деснянської районної у Чернігові ради Тетяна Романова.

"Паспортну екс-чиновницю Зеленчук В.П., що була спіймана на хабарі та звинувачується в шахрайстві, суд повністю виправдав. 
Це все, що потрібно знати про нашу судову систему...",- йдеться у повідомленні Романової.

За її словами, активісти навіть не знали про те, що засідання відбудеться.

Що цікаво, немає інформації про засідання і на сайті Деснянського районного суду, пише Свобода ФМ.

«Спочатку рішення суду повинні були оголосити 12 січня. Потім із незрозумілих причин перенесли на 13те. Сьогодні дізнались, що її виправдали» - сказала Романова.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року оперативні співробітники УМВС в області задокументували факт одержання Валентиною Зеленчук хабаря – 100 доларів США та коробки цукерок – за оформлення закордонного паспорта.

За версією слідства, жінка, що хотіла їхати на відпочинок до Туреччини, прийшла до неї оформити закордонний паспорт. Та, задля «прискорення», нібито почала вимагати у неї «доларовий» хабар і «щось до чаю». Тоді потерпіла звернулася до міліції, де їй дали «мічені гроші». Після того, як за тиждень відбулася передача валюти та цукерок, до кабінету чиновниці увійшли оперативники.

Слідчі, яких у справі було чимало, виявили також, що у відомстві Валентини Зеленчук у людей, що оформляли паспорти, під виглядом обов’язкових платежів вимагали сплатити внески до одного з благодійних фондів. Слідство намагалося довести, що представник благодійників передавав чиновниці видурені гроші особисто, щойно ті надходили на рахунок. Суми коливалися від 250 до 700 з людини. Щоправда, задокументувати вдалося лише декілька таких випадків. Та й то один із чи то свідків, чи то потерпілих відмовився від свідчень і став стверджувати, що правоохоронці його примушували до провокування хабаря.

Суд І інстанції, Деснянський районний у Чернігові (суддя Юрій Кулініч), дійшов висновку, що вину обвинуваченої у хабарництві не доведено і виголосив вирок лише за шахрайство - 3 роки позбавлення волі з позбавленням ще на 3 роки права займати керівні посади в органах влади та самоврядування. В своєму останньому слові екс-чиновниця була вельми категоричною.

«Зі мною хочуть розправитися ті, з ким я не погодилася працювати по корупційним схемам. Усе вигадано», - сказала вона.

Апеляційний суд області тоді повернув справу на повторний розгляд.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість волмарт 2017-01-17 14:27:58

так не зрозуміло зі статті, чи виправдали повністю чи на повторний розгляд направили чи лише за шахрайство засудили

Гість Адвокат 2017-01-24 16:30:18

По деяким виправдав, по деяким засудив, після чого суд апеляційної інстанції повернув справу на новий розгляд знову до Деснянського районного суду м .Чернігова. Головуючий - Стебліна.