Субота, 27 квітня 2024, 02:05
Повна версія сайту
;

Рада ухвалила закон про впровадження е-квитка в громадському транспорті

12:25 17.01.2017    Коментарі  
 

Верховна Рада України ухвалила законопроект №4121 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті».

За відповідне рішення проголосували 265 народних депутатів.

За словами заступника чернігівського міського голови Олександра Ломаки, прийнятий законопроект фактчно розблокував запровадження містами електронного квитка для проїзду в громадському транспорті.

Як відомо, Чернігів в цьому напрямку працює вже кілька місяців. Прийнятий законопроект публічно підтримав і міський голова Владислав Атрошенко, який разом із колегами з 11 міст написав лист підтримки.

Запровадження єдиного електронного квитка допоможе:

- мати чітку інформацію про пасажиропотік в місті та об'єктивну інформацію для перевірки економічної обгрунтованості тарифів на проїзд;

- створити більш комфортні та сучасні умови для оплати пасажирами проїзду, підвищити безпеку під час руху;

- більш якісно планувати маршрути та необхідну кількість ТЗ на них;

- контролювати умови виконання перевізниками умов договору, зокрема, дотримання графіку руху;

- вдосконалити роботу транспортних підприємств, які зможуть більш чітко планувати свою роботу, знизити їх затрати на організацію перевезень.

"Крім того, це зробить прозорою систему компенсації за пільгові перевезення. Не впевнений, що таким чином витрати з бюджету на пільговиків зменшаться, адже не наведено порядок в переліку категорій, які мають право на безкоштовний проїзд. Перелік пільговиків визначений Законами, а компенсацію покладено повністю на місцеві бюджети. Хоча, безперечно, в разі підписання цього документу буде зроблено серйозний крок до монетизації пільг в сфері транспортних перевезень",- пише Ломака.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає