Вівторок, 16 квітня 2024, 20:10
Повна версія сайту
;

Гройсман відкрив новий швейний клас у Чернігівському ВПУ побутового обслуговування

13:51 17.01.2017    Коментарі  
 

У рамках робочої поїздки до Чернігівської області Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана заплановано ознайомлення з навчально-матеріальною базою Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування. У навчальних закладах Глава уряду разом із міністром освіти і науки Лілією Гриневич, яка супроводжує Володимира Гройсмана під час робочого візиту до Чернігівської області, оглянуть аудиторії та поспілкуються з педагогічними колективами.

Володимир Гройсман та міністр освіти  і науки України Лілія Гриневич уже прибули до ліцею побутового обслуговування. Тут вони відкрили новий швейний клас, куди закупили обладнання на понад 300 тисяч гривень. Володимира Гройсмана зустріли дівчата в новій формі, яку пошили власноруч. Вони переконують, що на нових машинах працюють у звичному режимі, хоч змонтували їх лише наприкінці минулого року.

Крім того, на прес-конференції, яку дали урядовці, Володимир Гройсман заявив, що уже модернізовано три спеціальності: тракторист, сантехнік, швачка. Торік у бюджеті для цього закладали понад 50 млн грн, а цього року буде ще більше. Десятки тисяч робітничих професій вакантні, бо немає відповідних кадрів.

Також Прем’єр-міністр зазначив: «Чернігівщина надзвичайно чутлива до малокомплектних шкіл, адже саме тут їх найбільше. Тож нині ми вкладаємо кошти в технічне забезпечення, бо в цьому ліцеї навчаються і звичайні сільські діти».



Автор: За матеріалами Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ та CHeline.com.ua
Коментарів ще немає