Субота, 20 квітня 2024, 01:07
Повна версія сайту
;

Мешканцям приватного сектору, за сміття біля своїх помешкань, загрожує штраф

09:23 18.01.2017    Коментарі  
 

Мешканців приватного сектору Чернігова за недотримання правил благоустрою на прилеглих до їх помешкань територіях може спіткати така ж доля, як і підприємців, які не прибирають обабіч своїх підприємств, установ та організацій. На цьому наголосив під час ранкової наради в мерії 16 січня міський голова Владислав Атрошенко. 

Максимальний штраф для фізичних осіб складає 1360 грн, для юридичних – 1700 грн. Мер міста такий висновок зробив попередньо заслухавши звіт про роботу екологічної інспекції за минулий рік.

На сьогодні в Чернігові 19192 домоволодіння, з яких – 16162 мають укладені договори на вивезення та знешкодження твердих побутових відходів, інші нелегально сталюють сміття біля власних будинків, та більш того, захаращують території. Проте екологи ситуацію контролюють – періодично проводять рейди. З початку року було за дане порушення було складено 135 протоколів.

Велику роботу провели працівники інспекції із підприємцями – обстежили прилеглі до їх організацій території щодо своєчасного прибирання снігу. Порушників попередили, а в окремих випадках наклали штрафи.

Інспектували і продовжують досі обстежувати місця несанкціонованого торгівлі, зовнішній вигляд кіосків, зупинкових комплексів та території біля них.

Усі видимі оку громадян локації міста набувають належного стану, - зазначив Сергій Стринадко. Однак є значні екологічні проблеми із забрудненням річки Стрижень, а також з нечистотами, які зливають асенізатори у непризначених для цього місцях.

Владислав Атрошенко звернувся до представників поліції та юристів з проханням активніше працювати у виявленні порушників.

Загалом міський голова незадоволений станом благоустрою обласного центру.

Стосовно роботи горе асенізаторів Владислав Атрошенко доручив екологам, комунальникам та правоохоронцям напрацювати пропозиції щодо боротьби з незаконними зливами нечистот. Можливо навіть закласти у тарифі на вивіз сміття утилізацію рідких відходів для населення.

Відео ТРК "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає