П'ятниця, 29 березня 2024, 01:48
Повна версія сайту
;

Жителів Попудренка, 16 переселяють у відремонтовані гуртожитки з готелю, а вони незадоволені?

10:41 18.01.2017    Коментарі  
 

350 тисяч з міського бюджету на ремонт тимчасового житла для постраждалих мешканців Попудренка, 16 витратили.

Кімнати відчинили для заселення, але побачена картина після ремонту, переселенців багато в чому не задовольнила. Хазяйським оком та недобираючи слів вони дають свою оцінку новим кімнатам. 

В короткі терміни цілий поверх гуртожитку технологічного університету облаштовували для того, щоб життя постраждалих почало стабілізуватися. Та вони згадали, що таке домашній затишок. Тут проживатиме найбільша кількість людей.

Анатолій Дзядзько, начальник управління капітального будівництва міської ради: «В цьому гуртожитку виділено 36 кімнат на 88 чоловік. Ті готелі, в яких люди до цього часу проживали, повинні покинути за два дні».

На підлозі свіжа фарба, на стінах нові шпалери. Є кімната для прання та пральні машинки. На плечі мешканців лягає лише оплата комунальних. Та вони продовжують шукати винних: в тому, що гуртожиток обвалився, що доведеться покинути готельні номери і повернутися у звичні кімнати гуртожитків. А хтось мовчки миє підлогу та видихає з полегшенням.

«Я задоволена. Малувато, але нічого. Просто треба все пережити», - каже мешканка гуртожитку по вулиці Попудренка, 16 Лідія.

А ось для цієї матері, Валентини, всі квадратні метри відходять на другий план, її сина декілька годин рятувальники витягували з-під завалів. В цю кімнату вона вже повернеться з хлопчиком, який одужує та боїться жити в гуртожитку.

Студенти по сусідські допомагають заносити речі на 5 поверх. На невизначений час їм доведеться жити пліч-о-пліч, як і в трьох інших гуртожитках, які відкрили двері для постраждалих.

Фінансова сторона цього питання і проживання у готелях, і матеріальна допомога, ремонт кімнат з кишені міста, яку наповнюють платники податків. В Україні немає жодного закону, який би зобов’язував витрачатися на це місцеву казну. Попри те, переселенці отримують все необхідне для нормального життя та задоволені одиниці.

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає