Субота, 04 травня 2024, 20:20
Повна версія сайту
;

В міськраді схиляються до встановлення нових зупинок без кіосків

09:39 01.02.2017    Коментарі 2  
 

У Чернігівській міськраді схиляються до того, аби встановлювати уніфіковані зупинки без торгових кіосків, а отже і виключно за бюджетний кошт.

Про це svoboda.fm повідомив заступник міського голови Олександр Ломако.

«Це бюджету буде коштувати більше 30 мільйонів гривень( за 300 зупинок – ред..). Одна зупинка на 4 метри  коштує 100 тисяч гривень, 6 метрів – 129 тисяч гривень. Ми схиляємось до того, що зупинка повинна бути зупинкою. На першому етапі ми будемо або міняти  або порожні зупинки без торгівлі, або міняти ті, де закінчується договір оренди. Тоді ми в цьому році плануємо встановити десь 80 таких зупинок за бюджетні кошти» - сказав Ломако і додав: остаточне рішення буде ухвалене протягом тижня після консультацій із підприємцями та заслуховування думок містян.

Також, за його словами, лише третина підприємців(близько 30 з майже 100), які зараз мають кіоски на зупинках, готові до їх переобладнання під єдиний стандарт за власний кошт. Це коштуватиме до 400 тисяч гривень, з яких 100 – вартість зупинки, решта – вартість самого кіоску.

В основному це ті, хто займається продажем пива та цигарок і вони готові вкладатися лише у найвигідніші з точки зору бізнесу зупинки.

«Якщо ми йдемо таким шляхом, ми економимо близько 3 мільйонів бюджетних коштів(вартість встановлення 30 зупинок- ред..) та не витрачаємо кошти на їх благоустрій. До того ж, ми зберігаємо 140-150 робочих місць. В такому разі вони поміняють зупинкові комплекси на нові протягом 2 років» - зазначив Ломако.

Якщо ж рішення про відмову від кіосків на зупинках буде ухвалене, підприємців виганяти не будуть, а дочекаються закінчення договорів оренди, чимало з яких добігають кінця у травні 2017 року.

 Що ж до тих зауважень до зупинок, зокрема, й малих розмірів лавочки, Ломако повідомив, що проект коригуватиметься і вона буде збільшена вдвічі.

Загалом, за його словами, нові чернігівські зупинки схожі за форматом із аналогічними у Страсбурзі та ряді європейських міст. Подібні встановлюють і у Києві.

Вона повністю скляна для того, аби в темну пору доби повністю проглядалася.

«Людина так більш спокійно себе почувається і зловмисник не зможе напасти зненацька» - сказав Ломако.

Матеріал для зупинки виготовлений з каленого скла, яке витримає сильні удари. Там є виходи під ЮСБ-порт, освітлення. Можна встановити відеокамеру та тривожну кнопку, але це призведе до здорожчання зупинки.

Що ж до суттєвих відмінностей із першим варіантом проекту, який ще влітку презентував ще тодішній начальник КП «Паркування і ринок» Сергій Гарус, то за словами Ломаки, це «варіант, який вони або десь знайшли в Інтернеті, або ж у себе на підприємстві проектували».

Нинішню зупинку, яку вже встановили поблизу ринку «Нива» проектувало підприємство МАГР соратника Владислава Атрошенка Сергія Маслєннікова.

Відповідаючи на запитання щодо того, чи означає це, що саме це підприємство виготовить решту зупинок за бюджетний кошт Ломако відповів, що оголошуватиметься тендер і можливо його виграє інше підприємство, однак «поки ніхто не звертався із пропозицією робити дешевше».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Жора 2017-02-01 10:11:04

От стали ці зупинки поперек горла міському голові- неначе більше проблем у місті нема.

Гість Сергій 2017-02-06 21:32:32

Вона не коштує і 40 000 гривень