Субота, 20 квітня 2024, 08:49
Повна версія сайту
;

Посадовця водоканалу підозрюють у розтраті 840 тисяч

08:33 02.02.2017    Коментарі  
 

Спеціалісту комунального підприємства «Чернігівводоканал» поліцейські повідомили про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу.

Сума завданих підприємству збитків становить понад 800 тисяч гривень, повідомляє Свобода ФМ.

Слідчі Чернігівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Під час слідства оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Чернігівській області ДЗЕ Нацполіції встановили, що посадовець КП «Чернігівводоканал» за організованою ним схемою привласнив 840 тисяч гривень.

Чоловік підроблював договори щодо проведення ремонтних робіт та обслуговування комп'ютерної техніки, укладені з підприємцем. В угодах замість приватного підприємця ставив підпис та передавав їх до юридичного відділу.

Окрім того, в акті про надання послуг зазначав фіктивні дані про обсяг виконаних робіт і також завіряв їх підписом «замовника».

На підставі вказаних документів на рахунки приватного підприємця було перераховано 840 тисяч гривень.

Слідчий слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області повідомив посадовцю комунального підприємства про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Зокрема, працівника водоканалу підозрюють у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), а також ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

На даний час поліцейські довели причетність працівника комунального підприємства до розтрати 840 тисяч гривень. За даними правоохоронців, сума привласнених коштів може бути значно більшою.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає