П'ятниця, 19 квітня 2024, 09:23
Повна версія сайту
;

Перемовини з польською стороною щодо будівництва сміттєпереробного заводу в Чернігові досі ведуться

14:27 03.02.2017    Коментарі  
 

Перемовини з польською стороною щодо будівництва у Чернігові сміттєпереробного заводу і досі ведуться.

На цьому сьогодні, 3 лютого, наголосив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

За його словами, попередньо планується підписати Меморандум про співробітництво польського міста Познань з Черніговом весною цього року.

Представники Центрального воєводства підтвердили Атрошенку готовність надати Чернігову кредит на будівництво заводу. Остаточне рішення по цьому питанню, за словами міського голови, буде прийматися колегіально і лише після громадських обговорень.

Владислав Атрошенко відмітив, що на сьогоднішній день необхідно доопрацювати остаточний варіант усіх пропозицій і визначитися, чи спроможний Чернігів впроваджувати запропоноване.

«Якщо це зарано для міста – потрібно шукати новий полігон та закуповувати обладнання»,- відмітив міський голова.

Атрошенко висловив свої сумніви з приводу кредитування на побудову заводу. За його словами, якщо погоджуватися на умови поляків, то щорічно з чернігівського міського бюджету необхідно буде виділяти до 4 мільйонів євро на погашення кредиту. А це, за сьогоднішнім курсом валюти, 120 мільйонів гривень.

На будівництво заводу піде близько 1,5 – 2 років, каже Владислав Атрошенко.

Тож, міський голова сподівається, що з часом чернігівці погодяться на те, аби плата за вивезення і утилізацію сміття збільшилася, адже це зніме обтяження з міського бюджету. І, Владислав Атрошенко, вкотре відмітив, що у Чернігові тариф на вивезення та утилізацію сміття, у порівнянні з європейськими містами, це копійки.

Додамо, що на сьогоднішній день, за словами міського голови, перемовини йдуть не лише щодо сміттєпереробного заводу, а й щодо заведення їх місцевого телеканалу на чернігівський медіа ринок і навпаки. Також, обговорюється впровадження електронного квитка за допомогою польських експертів.

Як повідомлялося раніше, сміттєпереробний завод повного циклу, який не потребуватиме сортування сміття, коштуватиме Чернігову не більше 35 мільйонів євро.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає