П'ятниця, 29 березня 2024, 10:26
Повна версія сайту
;

Школярі Чернігова дізнавалися про вплив на середовище

11:55 08.02.2017    Коментарі  
 

Нинішні школярі в недалекому майбутньому прийматимуть рішення щодо особливостей провадження побуту. І результат залежить від того, чи мають вони достатньо інформації для аналізу. Тому Громадянська мережа ОПОРА проводить серію заходів в освітніх закладах Чернігова.

Брейн-ринг для учнів 10-11 класів на тему «Знання, які необхідні кожному: енергоефективне майбутнє» відбувся 7 січня у Чернігівському ліцеї для обдарованої сільської молоді.

Учасники поділилися на дві команди, які змагалися, хто краще знає, як правильно використовувати ресурси та що залежить від кожного із нас. Гравці відповідали на запитання, а метою було отримати найбільшу кількість балів.

«Наша команда хвилювалася, адже здавалося на початку, що ми нічого зовсім не знаємо на цю тему. Проте вже після другого питання ми зрозуміли, що частково економія ресурсів завжди присутня в нашому житті, звичайно, не завжди в значному обсязі. Наприклад, раніше я не дуже цікавився особливостями лічильників і тим, що фони фіксують кількість використаних ресурсів в конкретній квартирі чи будинку. Одразу стало зрозуміло, чому всі про них зараз говорять у новинах і чому бажають встановити. Мені дуже сподобались змагання. Тепер кожного разу, коли чиститиму зуби, я буду думати не тільки про особисту гігієну, а й про кількість використаної при цьому води. І тепер ми будемо знати, що лічильники не економлять, а тільки фіксують, скільки ресурсів ви витрачаєте», – розповів Дмитро, учень 10 класу.

Метою заходу було розповісти учням про особливості досягнення енергоефективності не тільки через звичне інформування, а у формі змагань. Так вони мали змогу зрозуміти, що вже знають, а що, можливо, не завадить прочитати або спитати. Учасники отримали корисні призи, підготовлені Громадянською мережею ОПОРА.

«Відповідальне суспільство буде існувати лише за наявності відповідальних громадян. Неможливо очікувати, що люди почнуть економити ресурси без усвідомлення причин та наслідків. Особливо дітям важливо наочно показати, що можна робити кожен день, аби скоротити кількість вживаних ресурсів та побудувати стале майбутнє», – прокоментувала захід місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.


Автор: Марія Стронська
Коментарів ще немає