П'ятниця, 26 квітня 2024, 02:23
Повна версія сайту
;

Собаку, яку вивільнили з колодязя рятувальники, врятувати не вдалося

14:32 08.02.2017    Коментарі  
 

Минулого тижня черговий караул Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області, що прибув за викликом жителя с. Киїнка за допомогою спецспорядження вивільнив собаку з колодязя і доставив до ветеринарної клініки “Айболит”. 

Опіку над твариною взяла на себе ініціативна група допомоги безпритульним тваринам “STEP TO PETS”. 

На жаль, незважаючи на зусилля прикладені активістами та лікарями, врятувати Фаббі (таке ім'я отримав пес) не вдалося. Вона померла сьогодні зранку.

Зі слів лікаря клініки Ярошенко Катерини, за всіма ознаками та виходячи зі стану тварини, собака перебувала у пастці не менше трьох тижнів. При тривалому голодуванні у тварин розвивається алімантарна дистрофія - захворювання, яке супроводжується глибоким порушенням обміну речовин з атрофією і дистрофією всіх органів. Теплокровні тварини, які довго не їли, стають виснажені, втрачають підшкірний жировий шар. Температура у них знижена, серце б'ється рідко. Розміри м'язів зменшуються, вони стають кволими. Всі ці симптоми спостерігалися у вивільненої з колодязя тварини. Процеси були настільки запущені, що повернути їх назад виявилося неможливим.

Біда однієї тварини об'єднала дії багатьох людей. Шкода, що було вже занадто піздно.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає