Четвер, 28 березня 2024, 13:09
Повна версія сайту
;

Депутатам знову дадуть по 100 тисяч гривень на латання доріг

14:05 13.02.2017    Коментарі  
 

Кожен депутат Чернігівської міської ради отримає по 100 тисяч гривень, так званого, «депутатського фонду».

Згідно з проектом рішення, який розглядатимуть на виконавчому комітеті, ці кошти підуть на здійснення видатків в частині капітального та поточного ремонту доріг та проїздів у житловій забудові міста Чернігова, включаючи приватний сектор.

Окрім цього, вони можуть бути використані для ремонту проїжджої частини на території бюджетних установ, з урахуванням в разі потреби виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення технічного нагляду та експертизи.

Всього, з міського бюджету передбачені видатки у сумі 4, 2 мільйони гривень на вищезазначені витрати (по 100 тисяч гривень на кожного з 42 депутатів ради).

Нагадаємо, що у минулому році «депутатський фонд» складав 200 тисяч гривень на одного депутата. Половину цих коштів, 100 тисяч гривень, депутат мав право витратити за власним бажанням. А саме, на здійснення видатків споживання, у тому числі на надання матеріальної допомоги громадянам міста, які опинилися у скрутному становищі, вирішення нагальних потреб бюджетних установ, які фінансуються з міського бюджету, фінансову допомогу комунальним підприємствам, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, та інше.

Решта «депутатського фонду» мала піти на ремонт міждворових проїздів у приватному секторі міста.

Всі депутати мали публічно звітувати за витрачання цих коштів.

Відзначимо, що у минулому році не всі депутати підтримували таку «недемократичну норму», щодо витрат коштів на ремонт доріг. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає