Субота, 20 квітня 2024, 16:36
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині ветерани АТО проходять вишкіл резервістів

13:53 14.02.2017    Коментарі  
 

Майже 1 тисяча резервістів так званої першої черги проходять бригадні навчання у Чернігівській області. Це ті, хто брав участь в АТО, й у разі загострення ситуації знову можуть вирушити на Схід. Про це повідомляє "5 канал".

Як стало відомо, задум навчань – оборона ділянки та ураження умовного противника. Військові застосовують для цього зброю та бойову техніку. Взаємодіють піхота, артилерія та навіть танки.

"Ці навчання повністю базуються на досвіді, який ми здобули в АТО. Бригада чотири місяці тому повернулася з АТО. Сходила у відпустку, здійснила заходи по відновленню боєздатності і зараз готова до виконання майбутніх завдань", – переконує командир 53-ї механізованої бригади ЗСУ Олександр Грузевич.

54-річний Тимур Книш пройшов Іловайськ, захищав Артемівськ та обороняв Широкине. Попри поважний бойовий досвід, покращує навички, щоби більш підготовленим повернутися на передову. "Ми приходили й одразу йшли в бій, але офіцер повинен проходити велику теоретичну базу. Ми повинні згадувати це. Я був радий повернутися на контракт", – коментує Тимур.

Торік таких вишколів для резервістів було 10. Цьогоріч запланували провести удвічі більше.

"У минулому році період резервістів займав 15 діб, в цьому році – 30 діб. 15 діб спеціалісти відновлюють свої навички в навчальних центрах, і 15 діб вже у складі своїх підрозділів під час злагодження цих підрозділів, у тому числі і беруть участь у бригадних навчаннях з бойовою стрільбою", – розповів начальник Генштабу Віктор Муженко.

Яка мотивація в бійців повертатися на фронт – дивіться у сюжеті:


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає