Середа, 24 квітня 2024, 01:08
Повна версія сайту
;

В пам'ять річниці майдану в Чернігові пройде марш власників зброї

09:39 16.02.2017    Коментарі  
 
В неділю 19 лютого, в третю річницю розстрілів на Майдані в Чернігові пройде марш власників зброї під девізом “Ніколи знову”. Про це на пресс-коференції розповіли організатори акції — Максим Конашевич, Максим Дерев'янко та Олександр Тарнавський. Як неодноразово наголосили учасники ходи, вона, незважаючи на назву, щоб уникнути провокацій буде проходити без зброї. Крім того, щоб не допусти її появи, організатори маршу будуть контролювати ситуаціію спільно з поліцією. Місце збору учасників маршу — площа біля “Мегацентру”. Початок о 19-й годині. Звідти всі, хто збереться вирушать у напрямку Катерининської церкви.  Максим Конашевич:
  - Марш зброї приурочений до третьої річниці розстрілів на Майдані. Тому всі організації, які приймали безпосередню участь у тих подіях, вирішили пройтися маршем з вимогою легалізації зброї. Загальне гасло акції “Ніколи знову”, друге гасло - “Зброя - твоє право, захист — твій обов'язок”. Також марш покликаний для того, щоб показати — ми намагаємось зробити все для того, щоб тут не було ні ДНР, ні ЛНР, ні чогось іншого. Також цим ми хочемо показати, що ми єдині і маємо свою думку з приводу того, що відбувається в нашій країні. 

Чому гасло “Ніколи знову”? Ми намагаємось показати, що більше не буде такого розстрілу беззбройних людей, як у лютому 2014-го.

Олександр Тарновський:

- Мы выступаем в данный момент за разрешение на ношение короткоствольного оружия. Его не видно, не ясно есть ли у человека оружие или нет, поэтому преступник будет рассматривать каждого человека как потенциально вооруженного. Его ношение разрешено в Европе, в Америке, но не у нас.

Мы все близки с оружием, не один раз использовали его в АТО. Мы не видим смысла запрещать носить оружие всем людям. Элита может с ним ходить, а нам не доверяют, считают, что мы все время будем превышать меры самообороны, перестреляем друг друга. Нам постоянно говорят, что украинцы еще не готовы к владению оружием, но в то же время «элита», тот же Пашинский, его использует. Обычные люди получить такое оружие не могут.

Мы народ, который защищал нашу страну с оружием в руках и готовы держать оружие в руках больше, чем элита, у которой оно уже есть.

Максим Дерев'янко:

- У меня в багажнике есть оружие, которое выдало мне государство. Я имею право с ним ездить. Я выезжаю с ним на боевые задания. В своем городе я не чувствую себя в безопасности, поэтому постоянно передвигаюсь по городу с оружием. Полиция вместо того, чтобы изменить эту ситуацию либо посодействовать, постоянно пытается ставить палки в колеса. 

Этой акцией мы хотим показать, что у нас оружия много, мы умеем с ним обращаться и с 2014 года не раз доказали, что мы это оружие разворачиваем не против государства. Мы своими действиями, своей кровью, а часто наши соратники своими жизнями доказали верность этому государству.
Gorod.cn.ua
Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає