П'ятниця, 26 квітня 2024, 06:45
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині троє підлітків ледь не стали жертвами "смертельних" спільнот у соцмережах

09:22 23.02.2017    Коментарі  
 

На сьогоднішній день у соціальних мережах з’явились небезпечні групи, в яких дітей доводять до самогубств.

Молодь зараз активно користується соцмережами «Вконтакті» чи «Фейсбук». Але є і досить прикрі випадки такого «юзерства». Особливо серед підлітків.

Як повідомляє інформагенція УНІАН, нещодавно на Херсонщині поліція виявила двох 17-річних дівчат, які намагалися позбавити себе життя самогубством. Виявилося, що підлітки були зареєстровані в соцмережі в грі «Розбуди мене о 04:20».

Адміністратори гри пропонували дитині пройти квест. Учасники повинні були виконувати завдання, які передбачають нанесення дитині власноруч каліцтва або заподіяння собі болю.

Останнє завдання гравця – покінчити життя самогубством і зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online. Якщо ж дитина виходіть із гри раніше – адміністратори погрожують їй.

Подібні групи відомі під різними назвами:«Море китів», «Синій кит», або «Тихий дім». Відповідну інформацію про те, що вони «в грі», учасники публікують у себе на особистих сторінках. Виявилось, що випадки суїциду через цю, так би мовити, «гру», вже є в Україні.

Як повідомила журналісту Високого Валу начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Чернігівській області підполковник поліції Ольга Панкратова, також до небезпечних вбивчих спільнот в соцмережах входили і троє підлітків з Чернігівщини.

Однак з ними вчасно була проведена профілактична робота, тому діти не стали повноцінними учасниками смертельного квесту.

Поліцейські звертаються до батьків, з метою недопущення  потрапляння дітей у такі групи і рекомендують приділяти більшу увагу психологічному стану дитини та встановити функцію «батьківський контроль» на всіх її гаджетах.

Загалом, протягом 2016 року 7 неповнолітніх завдали собі умисних ушкоджень. З них, було скоєно 5 суїцидів, через які загинуло 4 хлопці та 1 дівчина, також зафіксовано 2 невдалі спроби покінчити життя самогубством, обидві дівчини залишилися живими.

«Всі постраждалі підлітки віком від 14 до 17 років. Також цього року на Чернігівщині зафіксовано 1 випадок спроби самогубства, на щастя, дівчина залишилася живою. Причина суїциду – нерозділене кохання. Зазвичай підлітки намагаються покінчити з життям самогубством через любовні драми або суперечки з рідними чи друзями», - повідомила Ольга Панкратова.

http://val.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає