П'ятниця, 26 квітня 2024, 13:52
Повна версія сайту
;

16-й ліцей знову набиратиме першокласників?

10:08 23.02.2017    Коментарі  
 

Можливо 16-й ліцей знову набиратиме першокласників.

Для когось ця інформація може здатися не важливою, хтось і взагалі не знав, що у інформаційно-технологічному ліцеї №16 немає початкової школи. Але не батьки дітей, що живуть у мікрорайоні Рокоссовського-Бобровиця. Майже півтора десятиріччя вони мусять своїх первачків віддавати і інші школи, бо в 16-й зараз немає 1-4 класів. 

Батьки постійно звертаються з цього приводу і до керівництва школи, і до управління освіти. Зацікавилась ліцеєм і жителі навколишніх новобудов. І ось тепер бажання батьків може здійснитися.

Віра Казимір, начальниця відділу розвитку загальношкільної освіти міського управління освіти: 
«На даний момент директор ліцею №16 вивчає доцільність звернень батьків. Якщо набереться потрібна кількість заяв на перший клас, то ми підемо на зустріч батьківській громаді і статут ліцею буде змінено, і в ліцеї з’явиться початкова ланка».

Чи доцільно змінювати статус навчального закладу і відкривати там початкову школу, залежатиме від активності батьків. Потрібно аби було не менше 28 бажаючих, тоді це питання розглядатиметься в управлінні освіти і депутатами.

16-й ліцей один з найстарших навчальних закладів міста. З 1962 року він діяв як середня загальноосвітня школа. Її випускниками є багато відомих людей, - хвалиться директор.

Валерій Носач, директор ліцею №16: «Почну з того, що наш мер – випускник нашої школи. Багато спортсменів навчалося в нашій школі. Наприклад, Оксана Хвостенко. В минулому році закінчила школу Христина Дмитренко. Вона теж олімпійська чемпіонка юнацьких ігор».

З 2005 року заклад став інформаційно-технологічним ліцеєм. Зараз дітей набирають починаючи з 5 класу.

Особливу увагу в ліцеї приділяють математиці, інформатиці та англійській мові. Діють в ліцеї і різноманітні гуртки та спортивні секції. Вихованці пишаються закладом. Дехто їздить сюди навіть з інших мікрорайонів міста.

Школа невелика, в кращому розумінні цього слова. Заняття тут проходять лише в першу зміну. Вчителі знають всіх учнів. Спільні розваги та свята проходять практично в сімейній атмосфері. От як, наприклад, конкурс «Учень року».

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає