П'ятниця, 19 квітня 2024, 02:28
Повна версія сайту
;

За умови утримання контрактників у Десні посадовці будуть притягнуті до відповідальності

09:17 24.02.2017    Коментарі  
 

Заржавілі рукомийники, несправні та брудні туалети, вікна, що розвалюються. Кілька днів тому військовий-контрактник оприлюднив в Інтернеті відео умов в одній з військових частин 169-го начального центру Сухопутних військ, що у Десні.

Того ж дня чоловік мав телефонну розмову з міністром оборони. А наступного у військовій частині вже була міністерська комісія з перевіркою. Вадим Мисник, начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони: «Посадові особи всіх рівнів, стосовно яких були виявлені порушення, вони вже встановлені. Буде прийнята принципова оцінка їхньої діяльності. Винні будуть притягнуті до відповідальності. Поточний ремонт казарменого фонду відбувався. Але в якій черговості і в яких темпах інтенсивності — ця перевірка встановить, як посадові особи приймали рішення. Ця казарма теж в стадії ремонту знаходилася. Але у якій стадії вона була – це питання. На даний час звідти військовослужбовці відселені і там більш інтенсивно проводиться усунення цих недоліків».

Остаточні результати перевірки згодом будуть оприлюднені на сайті Міноборони. Контрактника, який виклав відео, перевели на службу до іншої частини. Вадим Мисник, начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони: «На даний час він переведений в іншу військову частину задля недопущення якихось інцидентів. Він вже прибув, його прийняли. Я спілкувався з командирами — він приступив до виконання обов’язків».

А тим часом у Чернігові вже готуються до весняного призову. Його офіційно ще не оголошено, але молодики за власним бажанням вже почали проходити медкомісію. Очікуване завдання на весняний призов — 150 чоловік. Сергій Москалець, військовий комісар Чернігівського міського військового комісаріату: «Поки що невідомо і немає заявки прикордонної служби. Але Національна гвардія, Збройні Сили будуть комплектуватися в звичайному режимі. На сьогоднішній день вже здійснюється відбір юнаків. Деякі хлопці добровільно прибувають і відповідно проходять медичну комісію. І вже в очікування для призову на строкову військову службу».

Через півроку після початку несення служби строковикам пропонують заключити контракт. Наразі у грошовому забезпеченні контрактників  відбулися зміни – збільшилась премія на бойових посадах. Це командири танків, розвідники, командири бойових машин, екіпажів. Також збільшено грошове забезпечення військовослужбовців, що перебувають в зоні АТО. Сергій Москалець, військовий комісар Чернігівського міського військового комісаріату: «З 4 тисяч гривень до  6 тисяч гривень. Це перша лінія. І на другій лінії – з 1200 до 2400 гривень. Загалом грошове забезпечення тих військовослужбовців, які перебувають в зоні АТО, якщо це бойові спеціальності, буде від 10-11 тисяч гривень».

На цей рік у Чернігівському військкоматі заплановано провести, за словами військового комісара, «дуже багато» заходів для резервістів. Один-два рази на місяць віськові частини запрошуватимуть своїх резервістів на збори – задля виконання бойових завдань від двох тижнів до місяця.

Сергій Москалець, військовий комісар Чернігівського міського військового комісаріату: «Переважно це бойові військові частини з тими військовослужбовцями, на сьогоднішній день звільненими  з військової служби, які проходили службу в 14,15,16 роках».

З приводу призову офіцерів, які закінчили віськові кафедри університетів, ці люди становляться на облік і перебувають в запасі. У цьому році у Чернігівському міському комісаріаті до служби призвали вже десять офіцерів зазначеної категорії. Якщо Міністерство оборони вирішить збільшити обсяг призову цієї категорії офіцерів запасу, це буде виконано, каже військовий комісар Чернігова.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає