Четвер, 02 травня 2024, 06:41
Повна версія сайту
;

Ремонт дороги по вулиці Мазепи продовжать лише в квітні

20:56 27.02.2017    Коментарі 3  
 

Багатостраждальну дорогу по вулиці Івана Мазепи у Чернігові, капітальний ремонт якої розпочався ще восени минулого року, продовжать ремонтувати у квітні.

Про це сьогодні, 27 лютого, під час прес-туру для місцевих журналістів розказав начальник Управління ЖКГ Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

«Дорога по вулиці Мазепи – це проста річ, яка вирішиться у квітні місяці і про неї всі забудуть і ніхто не буде згадувати»,- відзначив Куц.

Ярослав Куц

За його словами, перша вулиця, яку почнуть ремонтувати зі старту «асфальтного сезону» буде саме Мазепи, адже вона приносить найбільше незручностей містянам. На її ремонт вже закладено 12 мільйонів гривень.

Спочатку, комунальники вирівнюватимуть ями, які з’явилися після зими на дорозі. Куц запевнив, що вартість капітального ремонту від більшої кількості ям не збільшиться.

«В минулому році - ремонт проспекту Мира від Котляревського до Стрілецької і Мазепи від Ремісничої до Площі.

По проспекту Миру були виконані всі роботи для підсилення перехресть і вирівнюючий шар, на Мазепи не встигли зробити, бо два місяці на залізниці не вистачало вагонів, аби доставити щебінь. Тому перерили лише від Ремісничої до Любецької, хоча мали зробити до танку, площі Перемоги»,- пояснив журналістам головний комунальник міста.

Дорога по вулиці Івана Мазепи


Ще одна важлива дорога в місті – проспект Миру, перехрестя біля вулиць Бойова та Козацька. В минулому році це перехрестя не робили, його капітальний ремонт запланований на цей рік. Комунальники зазначають, що скоріш за все, в травні перехрестя перекриють щонайменш на два тижні, аби закінчити всі роботи вчасно.

«Повністю буде знятий асфальт і зроблено «корито» для того, щоб покласти щебінь, потужний шар асфальту. Тут дуже навантажене перехрестя, тому, аби ця дорога стояла якомога довше і аби не повертатися до цих робіт як мінімум 10 років»,- пояснив Ярослав Куц.

На ремонт цієї дороги з міського бюджету закладено 14 мільйонів гривень. В минулому році виконано робіт на суму близько 5 мільйонів гривень. А в цьому році, на решту коштів, комунальники обіцяють закінчити ці роботи.

Дорога по проспекту Миру


Цікаво, що після зими зявилися ямки і на дорозі по вулиці Шевченка, яка була зроблена тільки в минулому році. Термін її гарантії 5 років. Тож, за словами Ярослава Куца, підрядна фірма пообіцяла за власний кошт зробити так званий «ямковий» ремонт.

Причинами появи ям на дорозі, яка в експлуатації менше року, Куц вважає неякісний асфальт, який поклали підрядники. За його словами, частина асфальту з Чернігова, а частина – привезена. І та, яка була привезена виявилася неякісною.

Дорога по вулиці Шевченка


Зазначимо, що загалом, на сьогоднішній день, на капітальний ремонт доріг у Чернігові закладено 19 мільйонів гривень. Втім, якщо завтра, 28 лютого, депутати міської ради підтримають збільшення фінансування на капремонт, сума становитиме 90 мільйонів гривень.

За ці гроші Ярослав Куц обіцяє закінчити ремонт по проспекту Миру та вулиці Івана Мазепи і зробити ремонт до дорогах по вулицям Преображенська, Пушкіна, Жабинського, Шевченка, від площі до червоного мосту, Полуботка, від площі до білого моста, Рокосовського і Київська.

Всі ці дороги комунальники обіцяють зробити за один сезон.

У підсумку головний комунальник Чернігова відзначив, що проблема чернігівських доріг у тому, що останній їх капітальний ремонт, зокрема в центрі міста, проводився ще 2002 році. Решта ремонтів були поточними або ямковими. А капітальний ремонт доріг необхідно робити кожні 12 років.

Тож, аби відремонтувати всі дороги Чернігова (1,5 мільйонів кв.м. доріг) протягом 4 років необхідно близько 225 мільйонів гривень на рік, однак, нажаль, у міському бюджеті поки таких коштів немає.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Черниговчанин 2017-02-27 23:27:08

"підрядна фірма пообіцяла за власний кошт зробити так званий «ямковий» ремонт." - який ямковий ремонт? и так все місто в ямках! Бракоделы! если за одну зиму после такого "капремонта" все в дырах, что будет через 5 лет?

Гість Черниговчанин 2017-02-27 23:30:39

Асфальт надо качественный брать и укладывать качественно, а не эту смесь неизвестно чего на дороги понамазывали. Где прокуратура? За диверсию по Мазепы должны уже Куца отправить, и не в отставку!

Гість Мешканець 2017-02-28 08:51:56

Гады, как можно было в таком состоянии оставить дорогу по Щорса на пол года. Это просто ужас!!!!!!!