П'ятниця, 26 квітня 2024, 07:01
Повна версія сайту
;

Обласна Організація ветеранів відзначила своє 30-річчя

13:37 28.02.2017    Коментарі  
 

28 лютого голова обласної Ігор Вдовенко та керівник обласної державної адміністрації Валерій Куліч привітали учасників пленуму ради обласної Організації ветеранів України, присвяченого 30-річчю її створення.

Під час урочистого заходу голова ради обласної Організації ветеранів Анатолій Москаленко розповів присутнім, що осередок був створений 28 лютого 1987 року, а нині налічує 251734 членів, які об'єднані в 27 районних і міських та 1105 первинних ветеранських організацій.

У своїй діяльності найбільш чисельна Чернігівщині організація проводить роботу, направлену на відстоюванню та захист законних прав, соціальних і духовних інтересів ветеранів війни, праці, дітей війни, ветеранів військової служби, правоохоронних органів, інших пенсіонерів.

Звертаючись до присутніх, голова обласної Ігор Вдовенко зазначив, що за три десятиліття організація ветеранів Придесення під керівництвом Героя Радянського Союзу Олександра Івановича Беспалова, а зараз Анатолія Івановича Москаленка — Почесного громадянина Чернігівської області, стала добре знаною. Зокрема, своєю активною пошуковою роботою, наданням необхідної медичної, матеріальної допомоги, а також своєчасною підтримкою у розв'язанні соціально-побутових потреб.

Суспільство в неоплатному боргу перед борцями за визволення Батьківщини, невтомними трудівниками тилу, людьми, які відбудовували нашу країну у важкі повоєнні роки. І сьогодні ветерани залишаються в строю соціальноактивними ентузіастами та натхненниками багатьох добрих справ.

Очільник обласного представницького органу наголосив, що турбота і підтримка ветеранів війни перебуває у полі зору органів місцевого самоврядування. Цьогоріч представницьким органом Чернігівщини на фінансову підтримку громадських організацій інвалідів та ветеранів з обласного бюджету буде спрямовано понад 600 тисяч гривень, у тому числі для ветеранської організації буде виділено більше 300 тисяч гривень. За словами посадовця, депутатський корпус і надалі буде співпрацювати та надавати підтримку ветеранському осередку в межах свої повноважень.

За вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, активну і плідну роботу щодо соціального захисту ветеранів війни та праці та з нагоди 30-річчя створення Ігор Вдовенко нагородив Почесною грамотою обласної ради Чернігівську обласну Організацію ветеранів України, яку вручив її голові Анатолію Москаленку.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм відзнаками та Почесними грамотами обласної ради удостоєно

відповідального секретаря ради Прилуцької міської Організації Валентину Трепач та першого заступника голови Чернігівської районної Організації Олексія Шилана.

Ветеранів Чернігівщини привітав і голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Керівник також вручив нагороди та відзнаки активу організації.

Учасникам заходу була представлена виставка творчих робіт ветеранів, а також творчість артистів художньої самодіяльності.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає