Четвер, 25 квітня 2024, 03:21
Повна версія сайту
;

Небажана знахідка: у Чернігові весняне "сходження" асфальту оголило бруківку сторічної давнини

15:41 01.03.2017    Коментарі 1  
 

Асфальт з доріг разом зі снігом зійшов по всій Україні. У Чернігові геть полисіли магістральні дороги. Їхній ремонт почали у листопаді, зрізали верхній шар, аж раптом вдарили морози й випав сніг.

На дірявій дорозі рівні всі — коштовні іномарки і вітчизняний автопром. Позашляховики і ті ледь повзуть деякими ділянками. Це той випадок, коли водії заздрять пішоходам. Швидкість руху однакова.

Асфальт зійшов, і в одному місці оголився фрагмент гранітної бруківки початку 20-х років, датують історики. Не царська епоха, тому краєзнавці не дуже зацікавилися знахідкою. А водіїв бруківка лише дратує. Дивуються, навіщо дорогу почали ремонтувати у листопаді, адже шансів встигнути до холодів було мало.

Комунальники дороги проінспектували, нарахували у Чернігові півтора мільйона аварійних квадратних метрів покриття. Визнають, що вулиця Мазепи — найгірша.

"На два місяці було заблоковано... не вистачало вагонів, щоб завезти щебінь. Тому ми заморозили роботи на два місяці", - повідомив керівник управління ЖКГ Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Вулицю Шевченка встигли відремонтувати торік. Однак зима показала, де схалтурили дорожники – з'явилися ямки. Комунальники готуються висувати претензії підрядній організації, адже та давала 5 років гарантії.

Цього року планують вже у квітні вивести на дорогу техніку. Щоб встигнути виправити минулорічні помилки. У Чернігові готують до капітального ремонту рекордну кількість доріг, які обійдуться міському бюджету у 90 мільйонів гривень. 

Сюжет ТСН


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Черниговчанин 2017-03-01 20:26:36

На месте полиции каждые две недели выписывал бы штраф должностным лицам, которые допустили начало ремонта в ноябре за недопустимое состояние дорог.