П'ятниця, 29 березня 2024, 11:23
Повна версія сайту
;

У Чернігові зменшується борг зі сплати земельного податку

08:57 13.03.2017    Коментарі  
 

У Чернігові зменшується заборгованість зі сплати земельного податку. Зокрема, днями свою заборгованість за кілька попередніх років та штрафні санкції до міського бюджету перерахував суб’єкт господарювання, який є власником колишнього підприємства-гіганта «Чернігівське хімволокно».

Про це було сказано 9 березня на щотижневій розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів міської ради та інших міських організацій, присвяченій актуальним питанням життя міста.

Як повідомив на цій нараді Владислав Атрошенко та підтвердив в.о. начальника Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області  Ярослав Кульбака, у п’ятницю міська скарбниця одержала від цього платника понад 5,5 млн грн в рахунок погашення заборгованості минулих років із земельного податку. Один цей платіж - більш ніж 3% усіх надходжень від цього виду податку в місті за минулий рік.

Міський голова зазначив, що для Чернігова це суттєве надходження до бюджету міста. Але що важливіше – це сигнал іншим боржникам: безкінечно ухилятися від сплати місцевих податків не вийде.

Зокрема, з метою боротьби з несплатою місцевих податків – у тому числі податку на землю - в Чернігові історія розрахунків по них береться до уваги при зверненні боржника до органу місцевого самоврядування за будь-яким дозвільним документом щодо об’єкту оподаткування.

За словами Владислава Атрошенка, погашенню боргу «Хімволокно» перед містом передувала його зустріч із керівництвом бізнес-структури, яка є власником підприємства, та продуктивні переговори з цього питання.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає