П'ятниця, 29 березня 2024, 13:46
Повна версія сайту
;

На виконкомі розглянуть питання будівництва багатоповерхівок на Рокосовського, Кільцевій та Шевченка

10:09 15.03.2017    Коментарі  
 

На розгляд виконавчого комітету Чернігівської міської  ради, засідання якого відбудеться 16 березня Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради вносить проект рішення «Про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок», яким пропонується затвердити та надати управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Рокоссовського, 14/1 (будівельна адреса), яка знаходиться в постійному користуванні управління, для будівництва багатоповерхового житлового будинку з автономним джерелом теплопостачання в кожній квартирі, з вбудовано-прибудованими приміщеннями магазинів непродовольчих товарів із автономним джерелом теплопостачання та підземних гаражів для автомобілів.

Натомість в переліку земельних ділянок, які знаходяться в постійному користуванні Управління капітального будівництва, земельна ділянка за такою адресою відсутня. Крім того, враховуючи щільність існуючої забудови звести житловий будинок поруч з будинком по вулиці Рокосовського, 14 можна лише або на місці дитячого майданчику, або ж на місці металевих гаражів, які розміщені за будинком №14А.

Як перший, так і другий варіант скоріш за все викличе невдоволення мешканців прилеглих житлових будинків.

До речі таке будівництво не передбачено Генеральним планом м. Чернігова.

Окрім того, тим же проектом рішення виконавчого комітету пропонується визнати такими, що втратили чинність містобудівні умови і обмеження забудови земельних ділянок по вулиці Шевченка, 114 (на розі вул. Шевченка – Рокосовського) для будинків з будівельними адресами №1 та №5. Таким чином замість 5 будинків (двох 18-поверхівок та трьох 16-поверхівок) Управління капітального будівництва разом з забудовником, котрим виступає ТОВ «Основа-Буд-7», якого пов’язують з екс-депутатом Чернігівської міської ради Юрієм Тарасовцем, планує звести лише 3 будинки (дві 18-поверхівки та один 16 – поверховий будинок). Адже саме така поверховість для запланованих будинків передбачена виданими 08 вересня 2015 року містобудівними умовами, хоч і на зустрічі з мешканцями житлового будинку №2 по вулиці Рокосовського, які виступають категорично проти майбутнього будівництва багатоповерхівок поруч з їхнім будинком,  директор ТОВ «Основа-Буд-7» Роман Герасименко запевняв їх, що мова йде лише про будинки не вище 10 поверхів.

Ще одним пунктом проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок», яке буде розглядатися на його засіданні пропонується затвердити та надати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «Форест-3» для будівництва багатоквартирного житлового будинку № 6 (будівельна адреса) з вбудовано-прибудованими приміщеннями соціально-побутового призначення по вул. Кільцевій, 14а.

Підставою для їх  надання  є рішення виконавчого комітету міської ради від 15.09.2016р. яким був затверджений «Детальний план території багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного м. Чернігова».

Вказане рішення виконавчого комітету про його затвердження було оскаржено мешканцями прилеглого приватного сектору до суду і 14 березня справа щодо законності цього рішення мала б слухатися в Деснянському районному суді м. Чернігова, але засідання в цій справі в черговий раз не відбулось, у зв’язку з тим, що напередодні суддя Карапута Л.В., яка мала б розглядати цю справу раптово пішла у відпустку.

Нагадаємо, що перед цим двоє суддів Деснянського районного суду м. Чернігова в цій справі заявили собі самовідводи, вважаючи, що у сторін можуть виникнути сумніви в їх неупередженості та об’єктивності.


Автор: Олександр Гашпар для Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає