Четвер, 25 квітня 2024, 22:52
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині піротехніки знищили боєприпаси часів минулих війн

07:47 16.03.2017    Коментарі  
 

15 березня об 11:00 фахівцями групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС України у Чернігівській області шляхом контрольованого підриву було знищено гранату РГД-33 та артилерійський снаряд калібром 45 мм часів минулих війн. Гранату напередодні було виявлено в обласному центрі на відкритій території біля садового товариства "Жайворонок", а артснаряд вже при додатковому обстеженні прилеглої території фахівцями ДСНС. До їх прибуття місце знахідки було взято під охорону співробітниками Національної поліції.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Також, напередодні, піротехніками було знищено 2 артилерійські снаряди калібром 75 мм та 1 мінометну міну калібром 50 мм часів минулих війн, які були виявлені на відкритій території біля с. Плугатар Талалаївського району.

Зазначимо, що з початку року на Чернігівщині зафіксовано 5 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів. Загалом групою піротехнічних робіт обласного Управління ДСНС  виявлено та знищено 5 артилерійських снарядів різного калібру, мінометну міну калібром 50 мм та гранату РГД -33.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його. Про небезпечну знахідку негайно повідомте рятувальників або правоохоронців.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає