П'ятниця, 19 квітня 2024, 10:17
Повна версія сайту
;

Як працюватиме Фонд енергоефективності для жителів села?

08:16 20.03.2017    Коментарі  
 

З цим запитанням народний депутат Олександр Кодола під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України звернувся до Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка.

«Другий рік поспіль успішно діє програма «теплих кредитів», якою передбачене фінансування напряму в тому числі і для власників індивідуальних домогосподарств в сільській місцевості, зокрема на встановлення негазових котлів. Адже в програмі теплих кредитів запроваджена компенсація придбання негазових котлів», — відповів Геннадій Зубко .

Урядовець висловив надію, що саме за допомогою народних депутатів можна збільшити фінансування цієї програми. Адже закладаючи 52 мільярди на покриття субсидій, а і всього по 400 мільйонів на фінансування «теплих кредитів» та програми енергоефективноссті, неможливо вийти із енергозалежності у державі

Також Віце-прем’єр звернув увагу на необхідності прийняття необхідних закони з енергоефективності, а також монетизувати субсидії для можливості реінвестування в енергоефективні заходи.

До відома: Фонд енергоефективності, який має розпочати свою діяльність з квітня поточного року, дозволить Україні наблизитися до європейської моделі споживання та обліку енергоресурсів. Головне завдання Фонду - провести модернізацію житлового фонду і зекономити енергоресурси. Фонд наповнюватимуть бюджетними грошима і коштами міжнародних фінансових організацій. В 2017 році з бюджету у Фонд буде направлено 400 млн грн. Ще 3 млрд грн (до 100 млн євро) Фонд зможе залучити від МФО.

Стале фінансування заходів з енергоефективності дозволить: зменшити витрати на опалення житла, знизити витрати на субсидії, створити 75 тис. нових робочих місць в малому і середньому бізнесі

Ще 400 млн грн. виділяється під окрему програму на фінансування «теплих» кредитів. Ці кошти буде спрямовано на надання населенню та ОСББ безповоротної фінансової допомоги на проведення енергоефективних заходів: утеплення будинків, встановлення вузлів обліку води та тепла, радіаторів опалення з терморегулятором, заміну вікон на енергоефективні, модернізацію освітлення, облаштування ІТП тощо.


Автор: Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли
Коментарів ще немає