Четвер, 25 квітня 2024, 12:24
Повна версія сайту
;

Начальник одного з відділів РДА області не подав декларацію за 2015 рік. Прокуратура відкрила кримінальне провадження

08:47 20.03.2017    Коментарі  
 

За результатами опрацювання прокуратурою області відомостей Єдиного державного реєстру декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування виявлено факт умисного неподання посадовцем за 2015 рік щорічної декларації про доходи.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Установлено, що начальник відділу однієї з районних державних адміністрацій порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» і не подав у 2016 році щорічну декларацію за 2015 рік протягом 60 календарних днів після початку роботи системи електронного декларування.

Реагуючи на порушення антикорупційного закону, прокуратурою  області зареєстровано кримінальне провадження за ст. 366-1 Кримінального кодексу України (умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції»).

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються обставини вчиненого злочину.

З початку року це вже третє кримінальне правопорушення у зазначеній сфері, зареєстроване органами прокуратури Чернігівщини.

Довідково: санкція ст. 366-1 КК України передбачає покарання у виді  штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає