Четвер, 18 квітня 2024, 13:41
Повна версія сайту
;

П’ятий Потяг Єднання України «Труханівська Січ» прибув на Чернігівщину

13:17 21.03.2017    Коментарі  
 

Волонтерський Агітпотяг «Труханівська Січ» в Чернігівській області здійснив першу зупинку в місті Бахмачі учора, 20 березня.

Пасажири Потягу — школярі, студенти, волонтери, громадські діячі, активісти та військові. Загалом до області завітали близько 250 учасників Всеукраїнської акції.

У програмі перебування гостей: екскурсія по Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» в місті Батурині Бахмацького району; у селі Крути Борзнянського – покладання квітів до Меморіалу пам’яті Героїв Крут, молодіжний патріотичний флешмоб в рамках молодіжної акції «100 добрих справ до 100 річчя подвигу Героїв Крут», літературні читання.

Того ж дня Потяг прибув до Чернігова. У кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді учасників вітали заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш та голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

— Невипадково Потяг Єднання України зробив зупинки саме в Батурині та Крутах. Ці місця мають велике значення для історичної памяті нашого народу. Упевнена, що молоде покоління, враховуючи досвід українського державотворення, зможе вивести Україну з кризи, і всі ми будемо жити в розвиненій європейській країні. Україна стане державою, в якій генії не тільки народжуються, а й реалізують увесь свій потенціал на благо Батьківщини, – зауважила Наталія Романова.

Співорганізатор Агітпотягу Олена Іванова повідомила, що наступного року також планується проведення подібної акції, і запросила всіх долучатися й надалі до всеукраїнського єднання.

Ніна Лемеш розказала про практичне втілення державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в області. Вона зазначила, що минулого року витратили понад мільйон гривень з державного та обласного бюджетів на впровадження цільових виховних програм.

Детальніша інформація про патріотичні заходи в презентації Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА.

Сьогодні, 21 березня, учасники проекту матимуть насичений день: зустрічі з керівництвом області, молодіжним активом та волонтерами; перегляд та обговорення фільму «Спадок нації»; знайомство з історією міста.

Довідково: Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій за підтримки Президента України в рамках реалізації програми з підтримки національної єдності.

Мета заходу – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури. Ініціатива спрямована на розвиток волонтерського руху, активізацію міжрегіонального співробітництва, посилення діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України.

Цьогорічна програма Потягу – подорож містами України з 9 по 24 березня. У заході беруть участь близько 350 дітей з усієї України. Найбільше учасників – з Донеччини та Луганщини. Молодь, яка піклується про своє майбутнє, їде налагоджувати прямий діалог з однолітками та вчитися спілкуванню з органами влади.

Реалізацію проекту розпочато з Києва. Учасників Потягу Єднання України також зустрічали мешканці Коростеня, Житомира, Умані, Кропивницького, Полтави, Харкова, Сум, Глухова. Після подорожі Чернігівщиною – у планах зупинка у Славутичі та Яготині


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає