Четвер, 25 квітня 2024, 12:36
Повна версія сайту
;

Кабмін затвердив склад і перелік госпітальних округів на Чернігівщині

15:40 22.03.2017    Коментарі  
 

Кабінет міністрів України затвердив перелік та склад госпітальних округів на Чернігівщині та ще низки областей.

Відповідні розпорядження ухвалені під час засідання уряду, пише УНІАН.

Зокрема, затверджено перелік та склади госпітальних округів Тернопільської, Запорізької, Рівненської, Хмельницької, Полтавської, Херсонської, Житомирської, Чернігівської, Луганської, Київської, Дніпропетровської областей.

Рішення було ухвалено без обговорення.

Нагадаємо, що Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш заявляв, що на Чернігівщині буде чотири госпітальні округи - Чернігівський, Корюківський, Ніжинський і Прилуцький.

Хоча, спочатку планувалося сім, однак, Чернігівщина подала свої розрахунки до МОЗ і там підкорегували і вийшло чотири округи.

Як повідомлялося, створення госпітальних округів є частиною стратегії реформування медичної галузі в Україні на найближчі три роки. Один округ передбачає охоплення території з населенням 200 тис. осіб за наявності лікарні 2-го рівня або 120 тис. чоловік - за наявності лікарні тільки 1-го рівня.

Довідково:

Система госпітальних округів на Чернігівщині має запрацювати з 1-го січня 2018-го року. Де-факто, створюється нова система медичної допомоги, тісно пов’язана з адміністративною реформою – створенням об’єднаних тергромад. І керувати округами будуть госпітальні ради. Госпітальна рада регулюватиме фінансування медицини в окрузі. За задумом, це має довести —  з врахуванням всіх регіональних особливостей – те, що гроші мають йти не на ліжкомісця, а на конкретні лікарські послуги.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає