П'ятниця, 29 березня 2024, 13:13
Повна версія сайту
;

Як цьогоріч проводитиметься весняно-літня нерестова заборона на Чернігівщині

08:19 23.03.2017    Коментарі  
 

З 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби та інших водних біоресурсів. Перелік місць, відкритих для любительського рибальства в період весняно-літньої заборони, та основних нерестовищ на водоймах Чернігівської області затверджено відповідним наказом Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Чернігівській області.

Нагальні питання щодо проведення весняно-літньої нерестової заборони у 2017 році обговорили вчора, 22 березня, на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань охорони та відтворення водних біоресурсів під головуванням заступника голови — керівника апарату ОДА Наталії Романової.

На сьогодні налагоджена робота Чернігіврибоохорони з облдержадміністрацією, екологічною інспекцією, Держпродспоживслужбою, поліцією області, прикордонним загоном.

Як зазначив начальник Управління Державного агентства рибного господарства в області Микола Каленюк, на сьогодні працює 12 інспекторів рибоохорони. Такої кількості на область не вистачає, адже Чернігівщина — друга за розмірами в Україні (після Одеської) із розгалуженою системою річок та озер.

Значною проблемою наразі, за словами Миколи Каленюка, є те, що Київське водосховище із 100-метровою прибережною захисною смугою (Козелецький район) з 2015 року підпорядковується Київрибоохороні. При цьому звернення про виявленні факти браконьєрства і досі надходять до Чернігіврибоохорони.

Крім того, учасники засідання озвучили пропозицію щодо введення сертифікату якості риби, щоб покупець знав, хто її зловив, коли і в якому місці. Адже якість риби із Одеської, Херсонської, Миколаївської областей після транспортування вже не відповідає встановленим нормам.

— Наше завдання — захистити водні біоресурси Чернігівщини. Крім роз’яснювальної роботи, необхідно проводити і виховну із залученням органів місцевого самоврядування. Кожний охочий порибалити повинен знати і пам’ятати, що наловити рибу можна і на 20 тисяч, і на 40 тисяч гривень, а можна — і на кримінальну статтю, — підсумувала Наталія Романова.

До уваги громадян!

Про випадки незаконного вилову водних біоресурсів на території Чернігівської області повідомляйте на телефонні гарячі лінії Чернігіврибоохорони (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідково. Станом на 9 березня 2017 року державними інспекторами Чернігіврибоохорони викрито 160 порушень рибоохоронного законодавства, з них за частиною 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил рибальства) – 77 порушень, за частиною 4 статті 85 (за грубі порушення правил рибальства, зокрема вилов риби забороненими знаряддями лову) – 70 порушень. Накладено майже 13 тисяч гривень штрафів, нараховано збитків, завданих рибному господарству, майже 15 тисяч гривень.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає