П'ятниця, 26 квітня 2024, 07:37
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: зарплатня заступнику, фінансування ЖКГ та земля

13:15 24.03.2017    Коментарі  
 

На сьогодні, 24 березня, було заплановане чергове засідання сесії Чернігівської міської ради. У порядку денному 16 питань.

Зокрема, розглядатиметься питання заробітної плати новому заступнику міського голови Андрію Черненку. Окрім того, питання фінансування сфери ЖКГ міста, внесення змін до бюджет та традиційно – земельні питання.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію.

13:25 Сесія офіційно завершилася. 

13:20 Андрійченко спитав у Атрошенко, що зміниться після того, коли підвищать вартість проїзду у громадському транспорті. Як відомо, це питання розглядатиметься сьогодні о 16:00 на засіданні виконавчого комітету.

Атрошенко каже, це рішення, аби вийти із замкнутого кола: люди хочуть спочатку якість, а потім – підвищення вартості. В свою ж чергу, перевізники хочуть навпаки. Мер пообіцяв, що буде підписано меморандум із перевізника, де регулюватиметься питання щодо оновлення рухомого складу, стандартизована форма для водіїв, GPS і т.п.

13:20 Депутати повернулися до питання про правки до бюджету на 2017 рік аби внести технічну правку. 

13:15 Перед депутатами виступає голова депутатської комісії у питанні банкрутства Чернігівського м’ясокомбінату Максим Черненок.

11:30 перейшли до розгляду низки земельних питань. Погодили питання Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам, членам сімей загиблих, померлих учасників АТО.

11:25 Депутати підтримали низку змін до бюджету 2017 та затвердили рішення вцілому. 

11:15 Депутати затвердили зверення щодо недопущення скасування зборів акцизів до місцевих бюджетів. Перейшли до розгляду питання змін до бюджету 2017.

11:10 Сесія підтримала позицію Атрошенка щодо збільшення працівникам підрядних організацій, які виконують чи виконуватимуть ремонтні роботи та реконструкції у Чернігові підняли розмір кошторисної заробітної плати з 3400 гривень до 4900 гривень.

11:10 Додаткове питання по дитячим майданчикам прийняте. Перейшли до розгляду питання по змінам до фінансування сфери ЖКГ. Питання були підтримані без обговорень. 

11:05 Затвердили питання Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 25 лютого 2016 року №4/VII-10 “Про Програму шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які розташовані на території м. Чернігова, на 2016-2017 роки”.

11:05 Перші чотири питання порядку денного депутати затвердили без обговорення. А саме, щодо підтримки громадських організацій, заробітної плати заступнику, про передачу в комунальну власність об’єктів інфраструктури та щодо об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації.

11:00 До порядку включили питання про внесення змін до бюджету та ще низку питань. Депутати затвердили порядок денний.

Владислав Атрошенко оголосив про конфлікт інтересів в одному із земельних питань сесії.

10:50 Колишній депутат міської ради В’ячеслав Лебідь виступає перед депутатами щодо архітектурної майстерні у Чернігові, на місці якої хочуть збудувати багатоповерхівку. Просить призупинити рішення виконкому. Активісти кажуть, що це крок до знищення Кордівки.

10:40 Перед депутатами знову виступають жителі Чернігова, які скаржаться на графік маршруту №25. Кажуть, що чекають по 30 хвилин на зупинках. Управління транспорту каже, що це поодинокі випадки і управління під час перевірок, не зафіксувало суттєвих порушень.

Представник перевізника Володимир Козир каже, що у нього на зупинках стоять люди, які контролюють графік маршруту. Олександр Бєльский каже, що 25 маршрут працює краще ніж всі інші, люди навпаки, завіряють, що це не правда.

Атрошенко каже, що якщо так часто скаржаться люди, то це заслуговує на догану. Але, зазначив, що Олександру Бєльскому не виписуватиме догану поки. Доручив моніторити графік маршруту №25 кожного дня протягом двох тижнів разом із представниками громадськості.

Також, люди просять продовжити маршрут №39 до Шерстянки. Атрошенко доручив розглянути та опрацювати це питання. 

10:40 Профільна комісія міської ради запропонувала зняти питання Про внесення змін і доповнень до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки (вноситься в порядку передбаченому Положенням про місцеві ініціативи в місті Чернігові). Атрошенко попросив представників фракції, що політично буде правильно залишити питання в порядку денного, аби його обговорити, щоб люди розуміли думку депутатів.

Представники ОЖБК зазначили, що не проти того, аби це питання зняли з розгляду. Атрошенко також сказав, що треба знімати.

Питання було знято з порядку денного.

10:30 Атрошенко каже, що треба провести засідання щодо вдосконалення регламенту. «З цим щось треба робить»,- каже мер.

Він зазначив, що виступи представників громади на сесії, які не стосуються порядку денного треба закінчувати.

Депутати і міський голова вітають спортсменів Чернігова грошовими винагородами.

10:25 Оголошена перерва на дві хвилини. 

10:15 Сесія розпочинає свою роботу. Письмово зареєструвалося 37 депутатів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає