Неділя, 28 квітня 2024, 22:56
Повна версія сайту
;

З 1 квітня проїзд у маршрутках коштуватиме 4 гривні, а потім ще дорожче

15:15 24.03.2017    Коментарі  
 

З 1 квітня проїзд у громадському транспорті міста Чернігова здорожчає. Зокрема, проїзд у автобусах міста коштуватиме 4 гривні, а з серпня 2017 року ціна має скласти 4, 5 грн. 

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 24 березня, під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради одноголосно.

Відповідно до проекту рішення виконкому, 4,5 грн. - це гранична вартість квитка для перевізників, що працюють в межах міста . А ось ті, що їздять до дачних масивів, за меі міста, встановлюватиметь вартість проїзду згідно Методики розрахунку відповідного міністерства. «Суб’єктам господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів за межі міста (до дачних масивів) встановити вартість разового квитка на проїзд у автобусі відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року № 1175»,- йдеться в проекті рішення.

За словами міського голови Владислава Атрошенка, мова про підвищення з серпня до 4,5 грн. може йти лише в тому випадку, якщо перевізники міста виконають ті зобов’язання, які на них покладені. Саме тому, сьогодні між перевізниками і міською владою був підписаний Меморандум, який містить 7 пунктів, які мають до серпня виконати місцеві перевізники. Серед них і уніфікація форми для водіїв, єдиний колір для всього громадського транспорту – жовтий, не нахабна поведінка водіїв автобусів та встановлення GPS навігаторів.

У разі, ж якщо одна зі сторін Меморандуму не виконає покладені на неї обов’язки, рішення виконкому про граничну вартість тарифу не перевезення 4,5 грн. буде скасоване.

Відзначимо, що спочатку Управління транспорту міської ради повідомило, що перевізники просять встановити вартість проїзду 5 гривень. Адже, лише тоді вони зможуть покрити всі нагальні видатки і працювати не в мінус.

«Перевізники покинуті сам на сам. У них немає бюджету, звідки можна взяти гроші. Тож, ми виживаємо, як можемо»,- пояснив присутнім депутат міської ради, представник перевізників Сергій Вакуленко. 

Однак, члени виконкому і міський голова сказали, що зважаючи на платоспроможність чернігівців, 4,5 гривень – це той максимум, що може бути прийнятий на сьогоднішній день.

Як відомо, у своїх розрахунках, які подавалися у міську раду, перевізники просили підняти вартість проїзду майже вдвічі.

Нагадаємо, що останнє підвищення вартості проїзду у Чернігові відбулося у березні 2015 року. Тоді, виконком міської ради, на таємному засіданні, погодив підвищення вартості проїзду у маршрутках до 3,5 гривень, а у тролейбусах до 2 гривень.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає