Четвер, 09 травня 2024, 02:39
Повна версія сайту
;

Пташине свято на садибі Лизогубів

08:34 27.03.2017    Коментарі  
 

Зграйки “Синичок”, “Зябликів”, “Омелюх” та “Соловейок” – вихованців молодших класів Седнівського навчально-виховного комплексу з радісним дитячим щебетом завітали до “Садиби родини Лизогубів” – філії Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського, теплого сонячного дня 23 березня 2017 р. зустрічати птахів, які повертаються із вирію до своїх осель. Чимало дятлів, синичок, сойок, горлиць, шпаків, граків, поповзнів, свірістелій щоденно радують відвідувачів Лизогубівського парку.

Діти із задоволенням читали вірші про птахів, навперебій розповідали про їх особливості та повадки чимало цікавих історій, загадували “зграйкам” та відгадували загадки, а на кожну літеру абетки називали наших молодших друзів. Та і прийшли на свято не з пустими руками, а з виготовленими 15 новими оселями – шпаківнями та 4 годівничками. От зрадіють птахи! А деякі вже їх і заселили, бо величеньке пташине містечко в парку відразу поповнилось новими будиночками.


Автор: Тетяна Луговська, завідвучка філії “Садиба родини Лизогубів” Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського
Коментарів ще немає