П'ятниця, 29 березня 2024, 08:15
Повна версія сайту
;

Програма «теплих» кредитів – дієва

08:47 27.03.2017    Коментарі  
 

Нещодавно Урядова програма «теплих» кредитів запрацювала на повну силу. І вже цього тижня понад 3 тисячі її учасників отримали належне відшкодування витрат з держбюджету на впровадження енергоефективних заходів у своїх оселях.

Так, мешканці 47 багатоповерхівок, які об’єдналися в ОСББ та залучили в Ощадбанку та Укргазбанку кошти на заходи з енергоефективності, отримали компенсацію своїх витрат у розмірі понад 3 мільйони гривень. Окремим родинам на утеплення індивідуального житла відшкодовано 93 тисячі гривень.

— Для нас важливо, щоб учасники програми завжди були вчасно поінформовані про те, коли було здійснено відшкодування. Ця інформація додає впевненості ще тисячам родин долучитися до програми та впроваджувати заходи з економії енергоресурсів, аби в результаті значно менше сплачувати за комунальні послуги, — зазначив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Нагадаємо, що механізм співфінансування енергоефективних заходів за державною програмою прозорий за своїм характером та зручний для населення. Учасники програми не обмежені у виборі виробника чи постачальника обладнання, а відшкодування здійснюється регулярно та у максимально короткі терміни – у середньому через два місяці з моменту отримання «теплого» кредиту. Крім того, є також можливість звертатися до місцевих органів влади за додатковою компенсацією витрат на утеплення.

Загалом з початку дії програми сім'ям, які залучали кошти на утеплення приватних будинків чи квартир, виплачено з держбюджету понад один мільярд гривень, ОСББ та ЖБК – 31,3 мільйона гривень. 

У Чернігівській області за час реалізації державної програми упродовж 2014-2016 років отримали кредити понад 4,2 тисячі осіб на суму 59,4 мільйона гривень.

З початку 2017 року вже прокредитовано майже 700 осіб на 10 мільйонів гривень. З обласного бюджету позичальникам виплачена компенсація частини відсоткової ставки по кредитах у сумі 44,8 тисячі гривень.


Автор: За матеріалами Держенергоефективності та Департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА
Коментарів ще немає