Вівторок, 23 квітня 2024, 23:30
Повна версія сайту
;

Порошенко заблокує зміни в трудовий кодекс, що зривають безвізовий режим – АП

11:26 27.03.2017    Коментарі  
 

Президент України Петро Порошенко заблокує поправки у Трудовий кодекс щодо антидискримінації, які зривають безвізовий режим між Україною і ЄС.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

За його словами, президент не допустить ревізії зобов'язань України, які вона реалізувала для отримання безвізового режиму з ЄС.

"Рішення парламентського комітету вилучити з проекту нового Трудового кодексу так звані антидискримінаційні норми глава держави вважає помилковим і навіть провокативним", - написав Цеголко.

"Петро Порошенко запевнив наших партнерів дипломатичними каналами, що така позиція комітету не знайде підтримки ні у Верховній раді, ані тим більше з боку президента", - наголосив він.

Нагадаємо, 15 березня на засіданні комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення перед другим читанням розглядав проект Трудового кодексу. У проект було внесено поправку, в якій йдеться про заборону будь-якої дискримінації загалом. При цьому була повністю прибрана згадка про сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність.

Як відомо, внесення до законодавства протидії дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації було одним з пунктів Плану дій з візової лібералізації, виконання якого необхідне для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

http://www.eurointegration.com.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає