Середа, 24 квітня 2024, 02:38
Повна версія сайту
;

Справа Примакова і Гайдукевича «зависла». Прокурори попросили про відвід судді

14:29 27.03.2017    Коментарі  
 

15 березня у Менському районному суді проходило підготовче засідання у справі міського голови Мени Геннадія Примакова і його товариша-бізнесмена, депутата райради Валерія Гайдукевича. Та далі діло не пішло. Бо прокурор обласної прокуратури Дмитро Розенко надав суду клопотання, в якому просить передати справу на розгляд до іншого суду. Причина — прокуратура припускає, що посадовий статус обвинувачених може вплинути на кінцеве рішення. Простіше кажучи, не хочуть прокурори, щоб судив суддя Андрій Слісар. Розенко подав клопотання про його відвід.

Це вже друге «фе» держобвинувачів на адресу цього судді. Перший раз це сталося 26 січня, теж на підготовчому засіданні. Клопотання Дмитра Розенка пішло по судах — Апеляційному, Сосницькому районному. Останній не задовольнив заявлений облпрокуратурою відвід менському судді. І все повернулося у Мену. Як буде цього разу, побачимо. До речі, Андрій Слісар не помічений ні в яких судових скандалах.

Нагадаю, ще у липні минулого року розпочалася заплутана історія. Примакова і Гайдукевича затримали співробітники СБУ нібито за хабар тисячу доларів США за майбутнє виділення земельної ділянки у Мені.

Гроші 30-річний Олександр Бондар з Запорізької області приніс в офіс фірми Гайдукевича, кинув у пелену головбуху. Мера і депутата посадили в ізолятор тимчасового тримання. Прокуратура наполягала на арешті і відправці обох у СІЗО. Та суд віддав друзів на поруки депутатів Верховної Ради від Радикальної партії. Слідство через суди намагалося декілька разів відсторонити Примакова від посади. Не вийшло. На 30 квітня призначено вибори голови Менської об’єднаної громади. Примаков теж балотується.


Автор: Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №12 (1611), 23 березня 2017 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає