П'ятниця, 29 березня 2024, 10:28
Повна версія сайту
;

Святкування Міжнародного професійного свята майстрів сцени у Чернігові

08:30 28.03.2017    Коментарі  
 

У всьому світі 27 березня відзначають Міжнародний день театру. З професійним святом майстрів сцени Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка привітали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

– Нехай ваша робота приносить вам задоволення і винагороду повними залами та любов’ю публіки. Бажаю творчих звершень, створення і впровадження нових ідей, – звернувся до присутніх Валентин Мельничук.

– Минулого року, завдяки наполегливій праці, ви заявили про себе всій Україні. Зараз наша мета, щоб про нас почули в Європі, а потім – і у всьому світі. Я впевнений, в майбутньому театр займе високе місце в галузі світового мистецтва, – привітав колектив закладу Олександр Левочко.

Працівники театру отримали відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради та Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

За багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток культури і театрального мистецтва та з нагоди Міжнародного дня театру Почесну грамоту обласної державної адміністрації отримав:

Брагід Едуард Михайлович – артист-вокаліст, провідний майстер сцени комунального підприємства «Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка» Чернігівської обласної ради.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Бойко Світлані Євгенівні – артистці драми, провідному майстру сцени комунального підприємства «Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка» Чернігівської обласної ради;

Рощаку Олексію Борисовичу – головному диригенту комунального підприємства «Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка» Чернігівської обласної ради.

Також з нагоди відзначення професійного свята шевченківці підготували театралізовану програму. Святковий концерт відбудеться сьогодні, 27 березня, о 19:00 у залі драматичного театру.

Довідково: Всесвітній день театру започаткований Міжнародним інститутом театру у 1961 році і відзначається щороку 27 березня. У цей день, крім традиційних вшанувань та поздоровлень, на сценах усіх театрів світу представляються найкращі спектаклі. Акторів нагороджують дипломами та преміями. У рамках свята проходять виставки, фестивалі, концерти, театралізовані дійства. 


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає