Четвер, 28 березня 2024, 12:49
Повна версія сайту
;

Безвізовий режим між Грузією і ЄС набув чинності

09:13 28.03.2017    Коментарі  
 

Починаючи з 28 березня, набув чинності безвізовий режим між Грузією та Європейським союзом.

Як повідомляє Rustavi 2, зранку у вівторок відзначаючи історичний характер події першу безвізову поїздку розпочав прем’єр-міністр Гіоргі Квірікашвілі.

Разом з групою студентів, викладачів, журналістів та членів уряду він вилетів з аеропорту Тбілісі до Афін.

"Це історичний день. Від сьогодні для наших громадян нарешті відкриті безвізові подорожі до шенгенських країн, країн ЄС. Це велике досягнення і дуже гарна можливість для громадян познайомитися з ЄС, краще зрозуміти його цінності" - сказав Квірікашвілі.

Після Афін делегація глави грузинського уряду прибуде до Брюсселя.

Як зазначає Грузия Online, міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі у зв'язку з набуттям чинності безвізового режиму з ЄС, видав наказ, яким доручив службовцям всіх прикордонних КПП проводити детальну співбесіду з громадянами, які виїжджають з Грузії в країни Шенгенської зони. Прикордонники будуть консультувати громадян та перевіряти їх документи на відповідність вимогам Шенгенської зони.

Громадяни Грузії тепер мають право на на в’їзд до Шенгенської зони терміном до 90 днів за наявності біометричного паспорта.

Нагадаємо, Рада ЄС 27 лютого остаточно затвердила безвізовий режим для громадян Грузії.

1 березня у Брюсселі відбулася церемонія підписання рішення про скасування Європейським Союзом віз для громадян Грузії.

В Офіційному журналі Європейського союзу рішення про введення безвізового режиму для громадян Грузії було опубліковане 8 березня, і згідно з процедурою, набуло чинності через 20 днів.

http://www.eurointegration.com.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає