П'ятниця, 19 квітня 2024, 17:08
Повна версія сайту
;

Шахраї-псевдобанкіри зняли з рахунків довірливих жертв всі гроші

11:18 28.03.2017    Коментарі  
 

Представляючись співробітниками фінансових установ, зловмисники переконали громадян повідомити банківські реквізити рахунків, після чого жертви позбулися своїх заощаджень. 

27 березня по допомогу до поліції звернулася чернігівська пенсіонерка і повідомила, що їй зателефонував невідомий чоловік, представився працівником служби безпеки "Приватбанку" і розповів про небезпеку блокування рахунку клієнтки.

Для уникнення цієї неприємної ситуації шахрай запропонував повідомити реквізити рахунку. Пенсіонерка слухняно виконала всі вказівки зловмисника і через деякий час отримала СМС-повідомлення, що з її карткового рахунку знято 9500 гривень.

Того ж дня до жителя Батурина Бахмацького району зателефонував зловмисник і представився працівником служби безпеки "Ощадбанку". За аналогічною схемою шахрай дізнався реквізити та особисту інформацію банківської картки потерпілого, після чого зняв з рахунку 5800 гривень.

Питають по телефону термін дії картки, код безпеки на зворотному боці картки, банківські паролі з SMS? Не повідомляйте, це шахраї!

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає