Субота, 20 квітня 2024, 07:57
Повна версія сайту
;

Оприлюднено пропозиції Президента до Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування»

11:22 28.03.2017    Коментарі  
 

На сайті Верховної Ради оприлюднено пропозиції Президента до Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» (законопроект №2489).

Зауважень лише два.

По-перше, Президент пропонує при визначенні розмірів посадових окладів службовців місцевого самоврядування застосовувати прожитковий мінімум, а не мінімальну зарплату, як передбачалося Законом.

«Вважаю, що при визначенні посадових окладів, заробітної плати осіб, які перебувають на публічній службі, має застосовуватися єдиний підхід», - йдеться у пропозиціях.

По-друге, на думку Президента, порядок вступу на службу в органи місцевого самоврядування за результатами конкурсу має поширюватися також на заступників сільського, селищного, міського голови.

Нагадаємо, у законі йшлося, що порядок вступу на службу в органи місцевого самоврядування за результатами конкурсу, не поширюються на виборних посадових осіб місцевого самоврядування. Зокрема, це стосується осіб, які затверджуються сільською, селищною, міською радою на посади заступників сільського, селищного, міського голови.

«Закладений у Законі механізм призначення заступників сільського, селищного, міського голови не забезпечує можливості перевірки професійної компетентності осіб, які претендують на зайняття таких посад. Тому пропоную поширити порядок вступу на службу в органи місцевого самоврядування за результатами конкурсу також на зайняття посад заступників сільського, селищного, міського голови», - йдеться в пропозиціях.

Як повідомлялося, Народний депутат Альона Шкрум припускала, що вже наступного пленарного тижня Парламент може проголосувати за президентські пропозиції до законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування».

 
Автор: Прес-центр ініціативи «Децентралізація влади»
Коментарів ще немає