П'ятниця, 29 березня 2024, 17:05
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині відбулись заняття з керівним складом щодо обладнання фортифікаційних споруд

08:00 29.03.2017    Коментарі  
 

Днями в оперативному командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України відбулись заняття з керівним складом підпорядкованих військових частин та офіцерами управління оперативного командування з порядку обладнання фортифікаційних споруд для укриття та проживання особового складу у зоні проведення антитерористичної операції.

Присутнім було представлено модульну дерев'яну споруду (бліндаж), яка за викликами усіх ризиків, що є в зоні проведення АТО, забезпечує безпеку особовому складу та виконує функції приміщення для проживання. Перший,  такий випробувальний зразок, був продемонстрований заступником Міністра оборони України генерал – лейтенантом Ігорем Павловським наприкінці лютого і вже зараз, модульний бліндаж, буде поставлятись у війська.

Також офіцерам були представлені нові зразки технічного обладнання, що поступають на озброєння до Збройних сил України. Основне призначення даних зразків – це своєчасне виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Командувач військ оперативного командування "Північ" генерал-майор Вячеслав Назаркін наголосив, що кожен офіцер, незалежно від займаної посади, повинен вміти своєчасно виявляти вибухонебезпечні предмети та знати їх класифікацію.

- Командири всіх рівнів повинні вміти самі та навчити підлеглих, як своєчасно виявити встановлені розтяжки та фугаси.  Ми виконуємо завдання в зоні проведення антитерористичної операції, а там не може бути помилок, адже кожна помилка може коштувати життя – наголосив командувач.

Задля ефективного застосування та детального вивчення дії інженерних боєприпасів, під час заняття, були продемонстровані практичною дією різні їх типи та проведено аналіз ураження мішеней на різних відстанях від центру вибуху.

Окремим питанням було винесено порядок заправки техніки в польових умовах під час здійснення маршу. Заправники продемонстрували норматив на відмінно та впорались з більш ніж десятком машин колісної та гусеничної техніки за 10 хвилин


Автор: Віталій Кирилов, прес-служба ОК "Північ"
Коментарів ще немає