Четвер, 25 квітня 2024, 03:19
Повна версія сайту
;

Куліч неодноразово думав написати заяву на звільнення

15:01 30.03.2017    Коментарі 3  
 

Голова Чернігівської державної адміністрації Валерій Куліч неодноразово думав над тим, аби написати заяву на звільнення.

Про це він сьогодні, 30 березня, розказав на зустрічі із місцевими журналістами.

«Я не тримаюся за це крісло, яке знаходиться за моєю спиною. Ви пам’ятаєте, що я склав дуже комфортний депутатський мандат і пішов працювати не на саму вигідну і цікаву посаду в житті»,- сказав Куліч.

За словами голови ОДА його зупиняє те, що справи треба доводити до логічного завершення. Зокрема, це стосується питання децентралізації і зміни адміністративного устрою в області. «Посередині кидати – це неправильно»,- відзначив Куліч.

На думку Валерія Куліча логічним завершенням його роботи буде зміна адміністративного устрою, де за планом повітів адміністрації не передбачені. «Якщо вдасться довести це до кінця, я буду задоволений»,- підкреслив голова адміністрації.

Окрім того, як розказав Валерій Куліч, працюючи вже два роки на посаді голови ОДА, його дуже напружує інертність системи, а саме, інертність прийняття рішень та бюрократія, яка унеможливлює рух вперед.

«Якби я так керував бізнесом, мені б не вдалося досягти того, що є»,- каже Куліч.

Зокрема, Валерій Куліч навів приклад із нещодавно затриманим начальником Департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА Юрієм Євтушенком. Як відомо, його підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Тож, за словами голови ОДА, якби на його власному підприємстві була підозра щодо когось із працівників, його б одразу бло б звільнено. А в ситуації із Євтушенком, згідно чинного законодавства, Куліч має створити комісію, яка має дослідити ситуацію, зробити висновки і за результатами висновків комісії Валерій Куліч вже має прийняти рішення. Окрім того, висновки комісії та кінцеве рішення Куліча може бути оскаржене в суді. «Це унеможливлює швидку реакцію на якісь такі дії. В тій країні, де ми живемо, не можна допускати інертність»,- відмітив голова ОДА.

Ще одним мінусом на своїй посаді Валерій Куліч вважає те, що люди і вище керівництво вимагає якихось дій, не зважаючи на те, чи має адміністрація і її голова інструменти для їх виконання.

Основним плюсом своєї діяльності за два роки на посаді Валерій Куліч вважає впровадження децентралізації на Чернігівщині. Як відомо, на сьогоднішній день в області створено вже 16 об’єднаних територіальних громад.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість 111 2017-03-30 15:46:34

страшенне досягнення

Гість Черниговчанин 2017-03-30 21:09:17

"якби на його власному підприємстві була підозра " - я тут царь и бог! Кто-то настучал на соседа - и все, до свиданья!

Гість М-да 2017-04-04 11:30:47

С его высказываний -получается, если бы его проконтролировали, как он занимался бизнесом, так-же ,как в госвласти, то сидеть бы ему и сидеть. Нет слов.