Середа, 17 квітня 2024, 02:26
Повна версія сайту
;

Судова справа по квартирній оборудці у Чернігові триває

16:08 30.03.2017    Коментарі  
 

Сім’я в Чернігові, яка втратила житло і гроші через квартирну оборудку, продовжує добиватися захисту своїх інтересів. Сьогодні відбулося чергове засідання Деснянського районного суду за кримінальним провадженням у цій справі. Потерпіла Валентина Шевченко вважає, що в оборудці бере участь група осіб і тому наполягає на ширшому розгляді справи.

Валентина Шевченко в 2013-му році придбала квартиру для доньки – Юлії Юрченко – в своєму будинку в Чернігові по вулиці Бєлова, 37, корпус 3. Але згодом попередня господарка Валентина Новгородська, яка живе в Італії, заявила, що її квартира була продана незаконно, нібито по підробленій довіреності, виданій на її доньку Ксенію Булгаєву. Попередня господарка подала на власну доньку до суду і проходить у справі як свідок. Судове слідство в рамках цієї ж справи розглядало досі й позов Валентини Шевченко – теж як потерпілої. А Ксенія Булгаєва – донька попередньої господарки квартири – зараз єдина обвинувачена (за двома статтями: шахрайство і використання підробленого документу).

Отже, родина Шевченко – Юрченко втратила гроші, заплачені при купівлі квартири (майже триста тисяч гривень у 13-му році – зрозуміло, за теперішнім курсом валют це вже в кілька разів більше).

Досі Шевченко в своєму позові вимагала стягнути втрачені гроші з обвинуваченої Булгаєвої. Однак сьогодні на судовому засіданні потерпіла відмовилася від свого позову (юридичною мовою – заявила, що просить залишити позов без розгляду). Адже, згідно з її поясненнями, вона залишається переконаною, що оборудку здійснила не одна Ксенія Булгаєва, а група осіб за попередньою змовою. Тому потерпіла продовжує добиватися ширшого розслідування справи, в тому числі з’ясування ролі агентства нерухомості «Контактика», через яке відбулися купівля-продаж квартири, нотаріуса, який завірив потрібні документи, та, можливо, інших осіб. Саме при такому переформулюванні справи, як вона вважає, у родини, власне, будуть якісь шанси повернути втрачені гроші.

Судове слідство триває, адже залишається ще позов попередньої господарки – матері (Новгородської) до доньки (Булгаєвої). Наступне судове засідання відбудеться 6-го квітня.

А сім’я Шевченко – Юрченко, ймовірно, вдаватиметься до нових дій для захисту своїх інтересів.

Вкотре підкреслимо: якщо добросовісні покупці, придбавши квартиру в Чернігові через агентство нерухомості, залишаються і без житла, і без грошей, то такий ризик теоретично може торкнутися будь-кого.

Тому ця справа має велике суспільне значення.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає