Четвер, 28 березня 2024, 11:02
Повна версія сайту
;

Холми можуть потрапити в Книгу рекордів України

07:46 03.04.2017    Коментарі  
 

У Холмах, що в Корюківському районі, створили масштабне панно розміром 10 метрів квадратних. Матеріалом для створення малюнку послужили близько 9100 кришечок з пластикових пляшок, повідомляє Future.cn.ua.

Холминська ЗОШ на грант від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» реалізує проект «Крок у шкільне життя без сміття». В рамках цієї ініціативи школярі разом з дорослими створили масштабну картину з пластикових кришечок. Майстер-клас по повторному використанню побутового пластику провела місцева майстриня.

«Кришечки збирали всією громадою. Їх навіть пересилали нам волонтери з Яготина. Ці кришечки чистили, мили, стирали логотипи. Всі разом створили картину розміром 2 на 5 метрів, яка стала окрасою музичної школи. Зображена на ній карта України з вишиванкою», - розповів директор Холминської ЗОШ Шевчик Олександр Іванович.

Саме у директора виникла ідея подати заявку до Книги рекордів України. Переглянувши доступну інформацію Олександр Іванович не знайшов факту фіксації в Книзі рекордів України подібної роботи. Нині заявка вже відправлена, а всі учасники створення картини чекають на її схвалення.

Окрім створення панно з кришечок, грантовий проект передбачає проведення екологічного марафону в селищі Холми та навколишніх населених пунктах. Долучаються до прибирання не тільки школярі, а їх батьки. У сусідньому з Холмами селі група дітей разом з дорослими уже прибирала сміття біля місцевого ставка. Вдалося очистити лише невелику частину території, тож наводити лад будуть і пізніше.

Масштабні заходи були заплановані на період шкільних канікул. Але через холодну погоду чимало з запланованого перенесли на початок квітня. «Після завершення еко-марафону будемо варити юшку та нагороджувати найактивніших учасників призами», - поділилася планами куратор грантового проекту Шевчик Валентина Степанівна.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає