Четвер, 25 квітня 2024, 20:37
Повна версія сайту
;

До кінця 2017 року госпітальні округи мають обрати раду

08:25 13.04.2017    Коментарі  
 

До кінця 2017 року госпітальні округи мають обрати раду. Про це наголосив голова облдержадміністраці Валерій Куліч під час візиту до одного із чотирьох створених округів — Прилуцького. Проте, зазначив очільник області, функціонування округів напряму залежить від темпів створення об’єднаних територіальних громад. Поки у Прилуцькому районі не можуть визначитись, як розпочати реформу з децентралізації влади. Які основні проблеми наразі існують в медицині Прилуцького району та як їх вирішити, Валерій Куліч намагався розібратися спільно із місцевими лікарями.

Госпітальні округи чітко пов’язані із об’єднанням територіальних громад, про це зазначив голова облдержадміністрації Валерій Куліч під час робочої поїздки до Прилуцького району. Нагадаємо, у Прилуках було створено один із чотирьох госпітальних округів, а от із об’єднанням в ОТГ не так все легко. Майбутнє округів, а це фінансування, розподіл лікарів та пацієнтів, напряму залежить від того, скільки у районі буде створено об’єднаних територіальних громад.

Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «Головне завдання — заложити підвалини міцні і продумати чітко алгоритм, як ми будемо надавати медичні послуги. Який пацієнт в якій лікарні і які послуги буде отримувати».

Також очільник області розвіяв міф, що створення медичних округів не означає, що лікарні будуть закриватися, а лікарів будуть скорочувати. Наразі, каже Валерій Куліч, в області не існує жодної лікарні, яка була б повністю оснащена якісним медичним обладнанням. У Прилуцькому госпітальному окрузі основною проблемою наразі є кадрові питання. Минулого року в лікарні області прийшло 250 інтернів. Ще 150 чекають цього літа.

До кінця 2017 року в госпітальних округах вже мають обрати раду та визначити перспективний план. В нього, за словами начальника управління охорони здоров’я Петра Гармаша, має увійти і ремонт міжселищних шляхів, що ведуть до основних лікарень району. Адже наразі на Прилуччині не всі лікарні можуть надати необхідні послуги пацієнтам. У Прилуках поки єдине пологове відділення на весь район. Створення ОТГ допоможе госпітальним округам отримати гроші на розвиток: закупити необхідне обладнання та зробити ремонти доріг. Та поки район залишається одним із найвідсталіших у питаннях децентралізації.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає