П'ятниця, 26 квітня 2024, 02:22
Повна версія сайту
;

Троє чернігівців стали жертвами шахраїв

08:26 19.04.2017    Коментарі  
 

Замовляючи товари через Інтернет, громадяни здійснили передоплату за товар, але продавці виявилися звичайними пройдисвітами. Обдурені покупці звернулися до поліції.

По допомогу до поліції звернувся житель Чернігова і повідомив, що став жертвою інтернет-шахрая. Чоловік вирішив придбати через всесвітню мережу рюкзак. Продавець затребував плату наперед, покупець погодився і перерахував йому 2300 гривень. Але як тільки гроші надійшли на рахунок зловмисника, той одразу перестав відповідати на дзвінки. Ясна річ, ніякого рюкзаку покупець не отримав.

Наступного дня за аналогічною схемою обдурили іншого жителя обласного центру. Той замовив на сайті мобільний телефон, здійснив передоплату в 3900 гривень і став чекати посилки, яка так і не надійшла.

Зважаючи на поширеність аналогічних ситуацій, поліція радить громадянам, які здійснюють покупки в Інтернеті, розплачуватися за них виключно післяплатою Це вбереже ваші гроші і не залишить шахраям жодного шансу.

Після Великодня в поліцію із заявою звернувся чернігівець. Він розповів, що вдень йому подзвонив невідомий і представився працівником банку. Самозванець переконав потерпілого, що його банківський рахунок заблоковано, а для подальшої роботи потрібно повідомити номер картки, код і термін дії. Дізнавшись реквізити, шахрай зняв з рахунку потерпілого 12500 гривень.

Правоохоронці нагадують власникам банківських карток, що реквізити картки є конфіденційною інформацією, яка не підлягає розголошенню. В противному разі ви ризикуєте позбутися усіх своїх заощаджень.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінальногокодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає