Субота, 20 квітня 2024, 07:46
Повна версія сайту
;

Рятувальники відпрацювали навички гасіння пожежі за допомогою авіації

10:25 21.04.2017    Коментарі  
 

Два дні українські рятувальники – керівники підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій відпрацьовували питання комплексного застосування наземних та авіаційних сил для проведення пошуково-рятувальних робіт, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та гасіння пожеж на базі Спеціального авіазагону в Ніжині.

Мета зрозуміла – щороку Україна, а лісиста Чернігівщина і поготів, страждають від лісових пожеж. Щороку простий недопалок стає причиною стихійного лиха, яке не просто нищить природу і потребує для ліквідації купу грошей, а й може загрожувати життям людей. Тому рятувальники мають бути у всеозброєнні. Під час навчань вогонь на землі тушили водою з повітря. Використовували літак АН-32П, вертольоти МІ-8 та «Єврокоптер».

Крім того, в ході групових тренувань рятувальники розглянули особливості спільного використання пересувних наземних та повітряних пунктів управління у надзвичайних ситуаціях. Українські рятувальники скоординували свої дії і в тому, яким чином оперативно реагувати на можливі надзвичайні ситуації та пожежі під час проведення пісенного конкурсу «Євробачення».

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає