Четвер, 25 квітня 2024, 07:58
Повна версія сайту
;

Протягом вихідних троє жителів області постраждали від шахраїв

15:09 25.04.2017    Коментарі  
 

Граючи на довірі громадян, зловмисники видурюють у них значні суми.

Так, 21 квітня по допомогу до поліції звернулася чернігівська пенсіонерка. Літня жінка розповіла правоохоронцям, що зранку їй подзвонив невідомий і повідомив про автопригоду, в яку нібито потрапив син господині. Мовляв, ситуацію потрібно швидко розв’язувати, доки не настали «тяжкі наслідки».

Літня жінка як любляча мати одразу погодилася допомогти, на що голос у телефоні зголосився виступити посередником. В результаті жінка власноруч передала шахраєві 12200 євро, 6100 доларів США та 54 тисяч гривень.

Лише потім пенсіонерка зателефонувала «постраждалому» і переконалася, що її цинічно обдурили.

Того ж дня до поліції звернулися дві жінки 70 і 85 років, яких ошукали невідомі, заволодівши сумами в 7000 і 6000 гривень під приводом допомоги сину, котрий нібито потрапив в ДТП.

Поліція вкотре нагадує громадянам, що в разі отримання дзвінків із інформацією про те, що родичі потрапили до лікарні, стали жертвами ДТП чи затримані правоохоронцями, одразу телефонуйте до чергової частини.

Не погоджуйтеся на сумнівні пропозиції «вирішити питання» шляхом передачі чи перерахування значних сум. Це обман! Мисліть тверезо, самі перетелефонуйте родичам і поцікавтеся їх справами.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальне провадження за частинами 1 та 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає