Четвер, 28 березня 2024, 15:26
Повна версія сайту
;

Поліція розказала подробиці затримання чиновника з архітектурно-будівельної інспекції на хабарі

10:29 12.05.2017    Коментарі  
 

Поліцейські затримали «на гарячому» працівника архітектурно-будівельної інспекції, який вимагав та отримав від підприємця гроші за непритягнення його до адміністративної відповідальності. 

Під час проведення позапланової перевірки будівельного об’єкта, яким займався підприємець, представниками архітектурно-будівельної інспекції, були виявлені порушення, що загрожували порушнику штрафом у 140 тисяч гривень. Але посадовець натякнув, що проблему можна владнати за 10 тисяч гривень. 

Підприємець не розгубився і звернувся по допомогу до поліції. Співробітники управління захисту економіки в Чернігівській області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в області і відділом запобігання та виявлення корупції управління Державної архітектурно-будівельної інспекції та під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області у власному кабінеті «на гарячому» затримали хабарника та вилучили гроші, як предмет злочину. 

Підозрюваний в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затриманий до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру. За місцем роботи фігуранта проведено обшук. 

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), - що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає