Субота, 20 квітня 2024, 14:13
Повна версія сайту
;

В області піротехніки знищили 2 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн

12:39 12.05.2017    Коментарі  
 

11 травня о 09:30 до Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення, що поблизу с. Слабин Чернігівського району на відкритій території було виявлено предмет, за ознаками схожий на гранату. На нього натрапили місцеві жителі, які проводили вирубку чагарників. Всі роботи негайно були припинені, а місце знахідки охоронялося співробітниками Національної поліції. 

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного У ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку, як ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни. Під час додаткового обстеження прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів не виявлено. О 12:30 у визначеному місці небезпечну знахідку було знищено шляхом підриву.

Цього ж дня о 10:00 до Служби порятунку "101" у Городнянському районі надійшло повідомлення про те, що в лісовому масиві поблизу райцентру місцевий житель виявив предмет, схожий на артилерійський снаряд. Місце знахідки було взято під охорону співробітниками Нацполіції.

Сапери У ДСНС України у Чернігівській області, які прибули до місця події, ідентифікували небезпечний предмет, як артилерійський снаряд калібром 152 мм часів минулих війн. Після проведення необхідних робіт та обстеження прилеглої території, піротехніки о 15:40 знищили снаряд у визначеному безпечному місці.

Рятувальники Держслужби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів. Негайно повідомляйте про подію рятувальників або правоохоронців.        


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає